Dán Katalin

Vodafone Digitális Tanterem
Hatékony és élményszerű hibrid oktatás

Dán.png

Nagy tisztelettel köszöntöm Önöket!

A Vodafone Magyarország nevében szeretném megköszönni a meghívást a Konferenciára. Cégünk számára fontos küldetés a digitális oktatás támogatása és fejlesztése, ezért 2015-ben a Vodafone Magyarország Alapítvány elindította a Digitális Iskola Programot, majd ezt követte a Digitális Tanterem Program is. Az előttünk álló éveknek, évtizedeknek úgy lehetünk nyertesei, ha olyan területekbe fektetünk, amelyek a jövőben meghatározzák világunk és országunk fejlődését. Ide tartoznak a technológiai és hálózati fejlesztések, de kiemelten fontos, hogy a fiatalok számára biztosítsuk azokat a digitális eszközöket és készségeket, amelyeket a jövő munkaerőpiacán nap mint nap használni fognak.

A Vodafone Digitális Tanterem Program lényege, hogy az intézményben elérhető, vagy beszerezhető digitális eszközökre digitális oktatást támogató keretszoftvert nyújtunk, a SEOS-t (Smart Education Operating System), mely lehetőséget ad a pedagógus-diák interakcióra, a szemléletes és élményszerű oktatásra. A SEOS platformban a pedagógusok számára digitális tananyagok, feladatok érhetőek el, valamint minden pedagógus elkészítheti saját digitális tanóráit is.

A tanulók figyelmét nem könnyű lekötni, de a digitális világ ismert számukra, így a pedagógus az interaktív kijelzőn vagy a tableten keresztül elérheti, hogy a diákok a tanórai anyagra, gyakorlásra koncentráljanak. A digitális eszközök és tartalmak növelik a tanulás eredményességét, hatékonyságát, a tanulók tanulási motivációját. Van lehetőség a tanulók eszközeire feladatokat küldeni, ezek automatikus, azonnali kiértékelésre kerülnek, így valós idejű visszajelzést kap a pedagógus és a diák is az aktuális tudásszintről. A digitális eszközön küldött feladatsorok kitöltésével még az adott órán láthatóvá válik, hogy milyen szinten sajátították el a tananyagot a diákok, ezzel lényegesen egyszerűbb, átláthatóbb és gyorsabb visszajelzést kap mindenki.

Dán1.jpg

A SEOS platform 3 oktatási modellt támogat: tantermi-, hibrid és tantermen kívüli, online oktatást tesz lehetővé. Ez azt jelenti, hogy a pedagógus nem csak a tanteremben tud digitális tanórát tartani feladatsorok azonnali kiértékelésével, hanem bármilyen eszközön elindíthatja a SEOS szoftvert, amihez a tanulók az otthon levő saját eszközükkel csatlakoznak.

Annak érdekében, hogy pedagógusok számára minél könnyebb és egyszerűbb legyen a SEOS szoftver használata, továbbképzéssel és mentorprogrammal támogatjuk őket, hogy digitális pedagógussá is válhassanak.

Szeretnénk minden intézményt és pedagógust támogatni a digitális oktatás útján, mert az oktatási intézményeknek kiemelt szerepe van a tanulók életében. A tudás megszerzését támogató modern eszközök és szoftverek lehetővé teszik, hogy a pedagógusok hatékonyan közvetítsék az ismereteket, a diákok pedig ennek hatására kellő tudással, kompetenciával és jövőképpel válhatnak felnőtté, ami jelentősen kihat egy adott közösség életére, fejlődésére.

Dán2.jpg