Czeglédi Gyula

Köszöntő

Hölgyeim és Uraim, Kedves Vendégek!

Magam és a hajdúszoboszlói képviselőtestület nevében nagyon sok szeretettel köszöntöm Önöket, az Önök konferenciáját városunkban!

Igen nagy megtiszteltetés az Hajdúszoboszló városa és az itt működő vállalkozások számára, hogy immáron XXI. alkalommal rendezik meg a konferenciájukat és ennek nagy része itt Hajdúszoboszlón került lebonyolításra.

Amikor készültem erre a megnyitóra, akkor néhány gondolat eszembe jutott és azt gondoltam, hogy azon túl, hogy kellemes itt tartózkodást kívánok Önöknek, kívánom, hogy ismerjék meg szeretett városunkat, próbálják ki annak legnevesebb kínálatát a Hungarospa fürdőkomplexumát akár a gyógy-, akár a fedett élményfürdőt!

Néhányat a bennem felmerült gondolatok meg kell osszak Önökkel, hiszen az Önök munkája azt gondolom, hogy rendkívül fontos. Alig egy hónappal vagyunk túl az önkormányzati választásokon, amelynek kampányában sok minden felmerült. Én 24 éven keresztül vezettem a hajdúszoboszlói fürdőt és az ott megvalósított fejlesztések – amit akár szolgáltatásban, akár technológiában létrehoztunk – az általam irányított menedzsment munkáját fémjelzi. Ugyanakkor jött a lehetőség, az alkalom, a felkérés a fiatal, modern és innovatív hajdúszoboszlói fiatalok részéről, hogy ezentúl vállaljam el a város vezetését és legyek polgármester jelölt. Úgy hozta a sors és Hajdúszoboszló lakosságának az akarata, hogy október 13-án engem választottak meg a város polgármesterévé. A programomban nagyon sok helyen foglalkoztam a képzéssel, az oktatással, hiszen azt hiszem, hogy nem kell Önöknek azt hangsúlyozni, milyen fontos az Önök szerepe a jövő generációjának felnevelésében, a lelkének és a tudásának a gyarapodása szempontjából.

Azt gondolom, hogy ez a konferencia is hozzá fog járulni ahhoz, hogy Önök nagyon érthetően, a legmodernebb technológiákat is felhasználva és alkalmazva, a lehető legtöbb tudást és legjobb anyagot tudják átadni azoknak a kis nebulóknak, akik majd a jövő generációját fogják jelenteni. A fejlett világban ezeket az eszközöket már széles körben használják, és reméljük, hogy a magyar oktatási rendszerben ezek nagyon hamar és nagyon széles körben el fognak terjedni.

A magam részéről, a következő ciklusban, amelyben a városlakók rám bízták ennek a településnek az irányítását, vezetését, sokkal nagyobb figyelmet akarok fordítani az oktatás ügyére, feltételeinek javítására, még akkor is, ha tudjuk azt, hogy állami feladattá vált az oktatás és sokan nem örülnek ennek az önkormányzatokban. Itt Hajdúszoboszlón egy olyan önkormányzat jött létre, amely segíteni, támogatni akarja az oktatást városunkban, hogy a mi gyerekeink a lehető legtöbb tudást meg tudják szerezni.

Ezért is dolgozunk, meg még sok minden másért, de befejezésül még egy gondolatot engedjenek meg nekem. A legfontosabb a tudás mellett a tudás átadása. A szeretet, amit a pedagógusok, az oktatók át tudnak adni, én azt gondolom, így sokkal könnyebben meg lehet közelíteni a konkrét tennivalókat és a feladatokat. Ezekkel a gondolatokkal és a személyes indíttatásommal engedjék meg, hogy – ahogy elnök asszony felkért rá – a következő három nap konferenciáját ezúttal megnyissam és jó tanácskozást, jó munkát kívánjak Önöknek!

Köszönöm!