Dr. Maruzsa Zoltán
Megnyitó

K2.png

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Kedves Kollégák!

Tisztelettel köszöntöm Önöket a Suliszerviz által szervezett Mit hoz a jövő? Tanítás-tanulás másképp… című Országos Közoktatási Szakértői Konferencián.

Rendhagyó a konferencia történetében, hogy nem a jól megszokott helyszínen találkozunk. Az előadások jellemzően egy adott helyszínről közvetítve vagy felvételről történnek, így nem élvezhetjük egymás társaságát. A szakmai program erőssége mellett is indokolt a hiányérzet, én magam is nagyon sajnálom, hogy nem lehetünk együtt. Mégis örülök, hogy a szakmai programot megvalósítjuk, nagyon köszönöm a szervezőknek, hogy – ha online is, de – a konferenciát megszervezték.

Van is miről beszélünk, hiszen soha nem látott kihívások elé állított bennünket az élet, a járványügyi helyzet. Nem terveztük, nem gondoltuk, hogy egy egész ország oktatását, köznevelési rendszerét át lehet és át is tudjuk állítani új, korábban nem ismert tantermen kívüli digitális oktatásra. Köszönet mindenkinek, az intézményvezetőknek, a pedagógusoknak, hogy ezen a téren heroikus teljesítményt nyújtottak, nyújtottatok.

Használjuk ki a konferencia adta lehetőségeket, beszéljünk róla, értékeljük a tapasztalatokat. Színvonalas és hasznos tanácskozást kívánok mindenkinek, és további jó egészséget.