Dr. Magyar Zita

Az NSZFH szerepe a megújult szakképzési rendszerben

Nagyon sok szeretettel köszöntök én is mindenkit. Nagyon örülök, hogy itt vagyunk, és személyesen vagyunk itt! Hallgattam az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ elnökét a digitális átállásról, és végig arra gondoltam, hogy a szakképzésben e mellett még rendkívül nagy változások is voltak. A jogszabályok adta keretek között dolgoztunk egy stratégián, és pont mire odaértünk, hogy akkor hajrá, induljunk, addigra jött a pandémia. Ugyanakkor azt láttuk mindenki részéről – nemcsak a mi részünkről, hanem egyértelműen az intézmények részéről is –, hogy töretlen lendülettel hittünk abban, hogy a szakképzés megújításának még úgy is neki kell kezdeni, ha csak digitálisan vagyunk jelen. Egy hatékonyabb, vonzóbb szakképzési rendszert kell kialakítani ahhoz, hogy a diákok megtaláljanak bennünket, és megértsék azt, hogy miért van nekik helyük és szerepük a szakképzésben. A mi hivatalunk szerepe is jelentősen megváltozott. Szeretem feltenni ezt az ábrát szemléltetésül a háttérintézmények és a hivatalok szerepéről a szakképzésben.

image051.png

Az idei tanévben - hasonlóan a tavalyihoz - az ITM fenntartása alatt indultunk neki a tanévnek, és az idei évre már tudtuk, hogy nekünk, mint NSZFH-nak, hol a helyünk, mit kell csinálnunk, és elég jól el tudtuk határolni a szerepünket az IKK-tól. Míg az IKK a szakképzés módszertani részét, az NSZFH a középirányítási feladatok mellett egy erőteljes államigazgatási szerepet kapott. Az ábrán jól látható, hogy tulajdonképpen hogyan is épül fel az ITM-hez tartozó intézmények esetében a fenntartási rendszer, hol van ebben az NSZFH és a szakképzési centrumaink helye.

image052.png

Amikor azt mondtam, hogy nagyon erőteljesen el kell határolnunk a módszertant az államigazgatástól és a fenntartástól, akkor azért nem feledkezhetünk meg arról, hogy fenntartói szempontból vannak módszertani feladataink is. Ezeket át kell beszélnünk a főigazgatókkal, az oktatókkal, éppen ezért tettem fel ezt az ábrát, a rugalmas tanulási utakról, amiről a holnapi napon a szekcióban majd bővebben lesz szó.

image053.png

A hivatalunk másik nagy feladatköre az államigazgatási feladatkör, amely erőteljesen a Szakképzés Információs Rendszerére - a SZIR-re - épül. Nagyon igyekeztünk, hogy a SZIR valóban egy felhasználóbarát, jól hasznosítható, jól hasznosuló rendszer legyen, a kollégák megpróbálnak minden intézményt elérni, hogy megmutassák: a SZIR rendszernek mi is a jelentősége, hol is van a szerepe.

image054.png

A következő ábrán azt lehet látni, hogy mi az, ami adatként a SZIR rendszerből átkerül más hivatalokhoz, más intézményekhez, mi az, ami ennek az adattartamára épül.

image055.png

image056.png

Ilyen a családtámogatás, az árvaellátás, vagy gondoljunk a TB-re, ami tulajdonképpen innen kapja az adattartalmat, ezek láthatók tehát a dián az első oszlopban. A másik oszlop az, amelyből mi építkezünk, és rengeteg adatot használunk ahhoz, hogy jól működjünk. Gondolok itt akár az ösztöndíjra, akár pedig az országos statisztikára. Ez utóbbiban jelentős változásokat hajtottunk végre az idei évben, nagyon sokat foglalkoztak vele a kollégák. Szerettünk volna egy olyan oktatási statisztikát, melyet a már meglévő adatokból maga generál a rendszer, és csak le kell ellenőriznünk, hogy ezek a számok valóban megfelelőek-e. Ha azt látjuk, hogy nem megfelelőek, akkor nem a statisztika szintjén, hanem alapadat szintjén kell változtatni, hogy helyesen legyen magában az intézményi KRÉTA-ban is.

Ahhoz, hogy az adatok megfelelőek legyenek, nagyon sokat kell tennünk. Erről szól a következő két ábra. Az első a nem ITM fenntartású intézmények esetében mutatja a feladatokat. Míg a másodikon megfigyelhető, hogy az NSZFH-nak egyéb szerepköre is van, hiszen fenntartóként felel az irányítása alatt lévő intézmények megfelelő adattartalmáért

Azt, hogy az iskolának mi minden dolga van azzal, hogy az adat valóban megfelelő legyen, és az adatkarbantartás alatt mit értünk azt, megpróbáltuk nagyon röviden összefoglalni, és csak a legfontosabbakat felírni, hogy akár check-listaként is használható legyen. Sok munka van mindezzel, de azt reméljük, hogy sok lesz a hozadéka is. Az intézmények feladatai a KRÉTA rendszerben:

  • Tanulói adatok felülvizsgálata – különös tekintettel az alábbiakra:
  • Személyes adatok (4T + lakcím + TAJ szám + Adóazonosító stb.)
  • Tanügyi adatok (jogviszony, „munkarend” stb.)
  • Ösztöndíj-kifizetéshez kapcsolódó adatok
  • Elérhetőségek
  • Gondviselők adatai
  • Szociális adatok (HH, HHH)
  • SNI/BTM adatok
  • Alkalmazotti adatok felülvizsgálata – különös tekintettel az alábbiakra:
  • Személyes adatok (4T + lakcím + TAJ szám stb.)
  • Elérhetőségek
  • Munkaügyi adatok
  • Végzettség adatok
  • Továbbképzések

Két kimutatás a következő dián.

image058.png

Akik a szakképzést választják tanulóként vagy képzésben részt vevőként kezdhetik meg tanulmányaikat. Új fogalom, még mindig van, hogy nehezen használjuk.

image059.png

Lényeges, hogy a szakmai oktatásban is lehet olyan, aki egyébként felnőttképzési jogviszonnyal rendelkezik, ő valóban a SZIR-ben kell adattartalmilag benne legyen, aki pedig a felnőttképzésben vesz részt, egy másik nyilvántartásunkban kell szereplejen, ez a nyilvántartás a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer, a FAR.

Néhány szó a szakképzési ösztöndíjról. A 2020/21-es tanévben több mint 7,5 milliárd forint került kifizetésre szakképzési ösztöndíjra, és ha belegondolunk, hogy csak a bejövő évfolyamon tanulók kaphattak, akkor ez különösen nagyon nagy szám. Az idei tanévben a két hónapra, tehát a szeptember-október hónapra már több mint kétmilliárdot fizettünk ki. Itt már két évfolyamról beszélünk, illetve a szakképzőkben már vannak, akik kimentek a duális képzésbe, de a technikusok esetében alapvetően két évfolyamról beszélünk.

image060.png

Minden olyan tanulónak, aki ingyenes oktatásban vesz részt, és tanulói jogviszonyban van, alapból jár ösztöndíj. Az ösztöndíjrendszerben nézzük meg mi, hogy az adatok alapján ki az, akinek egyenesen számlára utalunk, tehát nemcsak nekünk csenget most már az sms jó esetben, amikor megérkezik a fizetésünk, hanem a diákoknak is, hiszen egyenesen a számlájukra érkezik ez az összeg. Próbáltunk mindent úgy összekötni, hogy magát a bankkártyát is digitálisan tudja igényelni a jogosult. Végeztünk felméréseket több centrumban, hogy hat az ösztöndíj, illetve mi az, ami ösztönzi a tanulókat a jobb tanulmányi eredményre, vagy arra, hogy a szakképzésbe jöjjön.

image061.png

A felmérésből egyértelműen kiderült, hogy az ösztöndíjnak egyrészt tanulásmotiváló ereje is van, hiszen a tanulmányi eredményeket figyelembe veszi a felsőbb évfolyamokon, illetve a szakképzésbe való bejövetel szempontjából is van ösztönző hatása. Egy olyan összefoglaló ábrát is készítettünk, amin jól látszik, hogy tulajdonképpen mennyit kaphat egy diák. 8 370 forint a legkevesebb, és ha valaki a tanműhelyben marad, akkor 58 590 forint a legmagasabb. Ha ugyanakkor a duális képzésbe megy, akkor ez az összeg egészen 167 400 forintig mehet, hiszen ezt akkor munkaszerződéssel tulajdonképpen már fizetésként kapja meg.

Voltak persze – és ezt mindenképpen el kell mondani – nehézségei az ösztöndíj-kifizetésnek. Leszűrtük a tapasztalatokat, mi is, meg az intézményekben is a kollégák – és itt nagyon meg kell köszönöm a kollégáknak, igazgatóknak, a centrumban dolgozóknak, illetve minden olyan osztályfőnöknek, aki az ösztöndíj-kifizetéssel foglalkozott –, hogy azon voltak, hogy az ösztöndíj valóban meg tudjon érkezni a tanulók számlájára. Mindenki számára fontos volt, hogy időben, és valóban csak annak a tanulónak érkezzen meg, akinek jár ez az ösztöndíj. Meg kell említeni, hogy nem jár mindenkinek – aki sokat hiányzik vagy évfolyamismétlésre kötelezett, nem kaphat ösztöndíjat. Ez nagyon fontos.

image062.png

 

Fontos, hogy egyszeri pályakezdési juttatást is az idén fizettünk, és ez úgy történhetett, hogy voltak, akik már szakmajegyzékes szakmákból vizsgáztak, és számukra egyszeri pályakezdési juttatást fizetett támogatásként a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szintén a számlájukra.

image063.png

Ez átlagosan 232 440 forintot jelentett. Ezzel valóban el lehet indulni, meg lehet venni esetlegesen az eszközöket, ki lehet találni, hogyan tudja ezt a szakmájában hasznosítani, mi az, amire szüksége van, amit ebből tud finanszírozni. Ez valóban egy olyan összeg, amiért már érdemes jó vizsgát tenni.

Az iskolarendszerű szakmai vizsgák, melynek rendszere januártól már Hivatalunknál van, a következőképpen alakultak az idei évben.

image064.png

image065.png

Nem volt könnyű ez májusban, mert lássuk be, digitális oktatás ide vagy oda, azért én magam sem, és gondolom, az Önök többsége sem szeretné, ha például egy fogtechnikus úgy lenne fogtechnikus, hogy nem gyakorolhatott, hanem mindent digitálisan tanult meg. De mondhatom ezt az asztalosra vagy a gázszerelőre és minden más szakmára is. Tehát úgy vizsgázni, hogy mindenki jó eredményt tudjon elérni, és tudja is a szakmáját, ez feladta a leckét. Nagyon köszönöm azoknak a duális partnereknek, akik támogattak bennünket: a pandémia idején is fogadták a tanulókat kis csoportokban, és mindenféle, a járványügyi helyzetnek megfelelő védelmi eszközökkel segítettek. Illetve köszönöm azoknak a kollégáknak a munkáját, akik tanműhelyben oktatták a tanulókat. Tudom, volt olyan is pl. a vendéglátásban, hogy egy csomagot kapott házhoz a diák, hogy abból kell főznie vagy sütnie, a szakmai oktató pedig digitálisan irányította, hogy milyen lépések alapján kell a feladatot elvégeznie.

Jól látható, hogy mintegy 4%-a vizsgáknak már szakmajegyzékes vizsga volt. Ez annak köszönhető, hogy több olyan szakma volt, ahol a kollégák és az intézmények éltek a rövidített, beszámításos képzés lehetőségével. Hiszen itt valóban felnőttekről van szó, olyanokról, akik esetlegesen már gyakorolták ezt a szakmát, vagy voltak olyan előzetes ismereteik, amiket be lehetett számítani, és így lehet az, hogy ők már az első év végén szakmai vizsgát tehettek olyan új, szakmajegyzékes szakmákból, amelyek az előzőekben még nem voltak. Mert ugyan itt szerepel a cukrász, meg itt szerepel a szakács, de az új követelményeknek megfelelően, a KKK alapján kellett vizsgázni.

image066.png

Hogy hogyan is lehetett a rövidített képzést megvalósítani, arról beszélt Helyettes államtitkár asszony, ezért én most csak fölvillantom ezt a diát, hogy mit jelent a rövidített képzés, amikor a felnőttek oktatásáról van szó.

image067.png

Volt szó az Oktatási Hivatal részéről már a felsőoktatási pályakövetési rendszerről, mi is nagyon komolyan gondoljuk, hogy akár a felnőttek, akár a tanulók esetében valóban pályakövetésre van szükség. Kell látnunk, hogy melyik tanulóból mi lesz. És ha visszamegyünk arra, hogy még van, aki 78 évesen bejön hozzánk tanulni, az vajon miért döntött így, és hogyha így döntött, annak mik voltak az előzményei, illetve ő esetleg valami újat akar-e, vagy pedig ez egy kényszerpálya volt. Egy olyan pályakövetési rendszert szeretnénk, amiből aztán trendeket is meg tudunk határozni.

image068.png

A továbbiakban tényleg csak nagyon röviden mutatnám be, hogy a projektek tekintetében hogyan próbáltuk támogatni a szakképzésnek a megújítását.

image069.png

Ezek a projektek most már lassan zárnak, két olyan projekt van, amiről azt gondolom, hogy szót kell ejteni azonban mindenképpen. Az egyik a GINOP-6.1.2 Digitális szakadék csökkentése projekt, ahol az oktatók is bevonásra kerültek, és a képzés végén a résztvevők tabletet kapnak kézhez (segítve ezzel magát a továbbképzést is, és utána a digitális oktatást vagy az oktatást, ill. az adminisztrálást).

A másik projekt pedig a GINOP-6.2.2., amit meg kell említeni. Most fejeződött be a kompetenciamérés, de abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy olyan kompetenciaméréseket csinálunk a projektben most már évek óta, hogy gyakorlatilag, azonnal megtudják az intézmények, hogy mik az eredmények, egészen diákra lebontva. Ennek eredményeként pedig kiválaszthatók, akik valóban fejlesztésre szorulnak. Azt mutatják a követési eredmények, hogy azok a tanulók, akik ilyen fejlesztésben vettek részt, jobb eredményeket értek el a követő mérésben. Nekünk ez nagyon pozitív visszajelzés, úgyhogy én nagyon köszönöm azoknak, akik ebben részt vesznek.

image070.png

image071.png

image072.png

De ahhoz, hogy valóban ne engedjünk ki senkit végzettség nélkül, ahhoz nagy szükség van arra, hogy használjuk az ESL modult. A számok azt mutatják, hogy a kollégák használják, tehát valószínű, hogy felhasználóbarát lett a modul, és segít abban, hogy még időben kiszűrjük azokat a tanulókat, akik esetlegesen a lemorzsolódással veszélyeztetettek.

Fent lesz a diasor a neten, fel fogják tenni majd a szervezők, ezért mindenképpen szerettem volna a nemzetközi projektekről egy-egy diát, illetve a pályaorientációs és pályaválasztási rendezvényekről, hogy egyébként milyen platformokon érhetők el.

image073.png

image074.png

Megköszönöm az Önök figyelmét, és kívánok Mindnyájuknak elsősorban nagyon jó egészséget. Minden jót kívánok Önöknek, köszönöm!