Ónodi Arianna Adelina – Salamon Péterné

Az oktatás új szintje digitális tananyagokkal és
okoseszközökkel – Vodafone Hungary
Digitális Tanterem Program

image183.jpg  image184.jpg 

A digitalizáció egyre nagyobb teret nyer az élet minden területén: az interneten vásárolunk, online intézzük ügyeinket, telefonunkkal fizetünk és még folytathatnánk. A digitális megoldások szinte minden iparágban és működési területen átalakítják a korábban ismert folyamatokat. Így van ez az oktatásban is.

A digitális ismeretek megléte ma már szinte elengedhetetlen a munkaerőpiacon való érvényesüléshez, bármilyen munkakörről is legyen szó.  Szeretnénk elérni, hogy a diákok minden – ma már nélkülözhetetlen – digitális kompetenciát elsajátítsanak, és élvezetes módon ismerhessék meg a tananyagot. Ehhez elengedhetetlen, hogy korszerű környezetben és eszközökkel történjen a tudás átadása.

Ezért egy olyan megoldást nyújtunk az oktatási intézményeknek, amely a digitális oktatást és kompetenciafejlesztést úgy támogatja, hogy a pedagógusok számára a lehető legnagyobb mértékben megkönnyítse az új oktatási módszerekre való átállást.

A Vodafone Digitális Tanterem megoldása az eszközparkon túl tartalmazza a SEOS keretszoftvert is, mely segíti az okoseszközök maximális kihasználását a lehető legegyszerűbb módon. A felületünk egyszerű, felhasználóbarát, és hogy a használatát megkönnyítsük, a pedagógusok számára folyamatos mentorprogramot biztosítunk, oktatásokat szervezünk. A megoldást magyar szakemberek dolgozták ki a hazánkban alkalmazott pedagógiai módszertanok figyelembevételével.

Közel 30 000 felhasználó alkalmazza SEOS oktatási szoftverünket a meglévő Kréta tanügyigazgatási rendszer mellett. A platformot jelenléti, hibrid és online oktatáshoz is használhatják a pedagógusok, a már jól megszokott kommunikációs felületeken, mint például a Google Classroom vagy a Microsoft Teams. Jelenlegi tapasztalatok alapján a rendszer használatával a tanulók átlageredményei növekednek, a tanulók közti tudáskülönbség pedig csökkenhet.

A SEOS rendszer fő előnyei:

  • Több mint 1500 meglévő, szabadon elérhető tananyag.
  • Bármely tananyag használható és szerkeszthető.
  • Kész sablonok állnak a pedagógusok rendelkezésére a tananyag elkészítéséhez.
  • Az intézmények létrehozhatnak pedagógus csoportokra osztva egy „szellemi tudástárat”, amit elérhet minden iskolai pedagógus.
  • Hierarchikus rendszerben követhető egy intézmény, adott osztály, tantárgyak, tanulók előmenetele a vezetők és pedagógusok számára.

A Vodafone Digitális Tanterem megoldásról minden fontos információt megtalál a weboldalon.[1]

 image185.png

[1] http://www.digitalistanterem.hu/