Tóth Lajos Árpád

A mérés-értékelés hatása a tankerületi oktatás irányítására

I. Jogszabályi kötelezettségek

TLÁ

 

A 2001 őszén elkezdődött Országos kompetenciamérések a 2007/2008. tanévtől kezdődően a közoktatásról szóló törvényben, majd pedig a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 80. §-ában meghatározottaknak megfelelően a 6., 8. és 10. évfolyamos tanulók gyakorlatilag teljes körében felmérik a szövegértési képességeket és a matematikai eszköztudást.

Az Oktatási Hivatal évente elkészíti és a honlapjáról letölthetők a fenntartói, intézményi és telephelyi jelentések (röviden FIT-jelentések), valamint az egyéni jelentések, amelyek lehetőséget adnak a fenntartónak az intézményi eredmények nyomon követésére, elemzésére, összehasonlítására. Ezen túl a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet kötelezettségeket is ró a fenntartóra, elsősorban a mérés bonyolításához az optimális feltételek megteremtése és „A hivatal előállítja az országos mutatókat és az elemzés szempontjából releváns részminták alapstatisztikáit, valamint azokat az összevont mutatókat, amelyek alapján az iskola és a fenntartó összehasonlíthatja az iskola teljesítményét az országos mutatókkal és a hasonló helyzetű iskolák statisztikai jellemzőivel. (Ez a kötelezettség minden, jogszabály alapján elrendelt mérés esetében terheli a fenntartót.)

E jogszabályi kötelezettségek szakszerű teljesítése érdekében Hajdúböszörmény Város Önkormányzata a 212/2007.(IV.12.) Önk. számú határozatával a város intézményeiben dolgozó mérés-értékelési szakértőkből, illetve ezen a területen szakvizsgával, tapasztalattal rendelkező pedagógusokból városi szintű, mérés-értékelési munkaközösséget hozott létre, s ez a munkaközösség immár tankerületi központi szintű munkaközösségként működik.

Az intézményi eredmények folyamatos elemzése, értékelése során jutottunk arra a következtetésre, hogy az eredmények javulása csak az alapkészségek átgondolt, egységes fejlesztése útján érhető el. Azt vizsgáltuk, hogy a tankerületünk iskolái által elért mérési eredmények, hogyan viszonyulnak az országos és megyei eredményekhez. Szembesített bennünket azzal, hogy ha szeretnénk az országos átlaghoz felzárkózni, bizony vannak teendőink.

Mit tehet a fenntartó a jobb eredmények elérése érdekében? Milyen segítséget nyújt az iskoláinak ahhoz a tevékenységhez, amelyet a bármilyen okból lemaradó tanulók felzárkózása érdekében végez. Mit tesz a fenntartó azért, hogy csökkenjen azon tanulóknak a száma, akik úgy lépnek ki az iskola kapuin, hogy az alapvető készségeik, képességeik a minimumszinten vagy az alatt maradnak?

A kompetenciamérési eredményeket boncolgatva jutottunk el a kritériumorientált, diagnosztikus mérési-értékelési modell bevezetéséhez, melynek kidolgozója Kindrusz Pál szakértő.

II. Bevezetés folyamatának fenntartói vonatkozása, feladatai

Elsődlegesen a fenntartó képviselőjének kell a „Kritériumorientált diagnosztikus mérési-értékelési rendszer az individuális és differenciált csoportos fejlesztéshez” modell lényeges jegyeit megismerni, feltérképezni a feladatokat, megtervezni a bevezetéshez szükséges tárgyi és humánerőforrásokat, áttekinteni, hogyan teremthető meg az anyagi háttér. Milyen eredmények várhatók.

Intézményvezetők érzékenyítése, megnyerése. Meg kell ismerniük az intézményi szintű feladatokat, a megvalósítás ciklikus sorrendjét, a szükséges erőforrásokat, az eredményesség várható mértékét. Csak abban az esetben célszerű a bevezetés, ha valamennyi intézményvezető kellően elkötelezett!

Nevelőtestületek érzékenyítése nevelőtestületi értekezleten. A pedagógusokra háruló feladatok pontos ismertetése. A kétkedők meggyőzése, az eredmények értelmezéséhez és értékeléséhez a pontos ismeretek, információk átadása.

A fenntartó feladata:

  • Intézményközi Mérés-Értékelés Munkaközösség működési feltételeinek a biztosítása. Munkaközösség-vezetői pótlék, órakedvezmény biztosítás.
  • Belső intézményi mérés-értékelési rendszergazdák (intézmény nagyságához, feladat-ellátási helyek számához viszonyítva) lehetőség szerint 22 óra/hét neveléssel-oktatással lekötött munkaidő. Rendelkezniük kell az Excel kezeléséhez megfelelő kompetenciákkal, mérés-metodikai ismeretekkel. Feladatuk: az intézményi munka irányítása, intézményi diagramok, egyéni tanulói profilok elkészítése, eredményekről az intézményvezető tájékoztatása.
  • Külső rendszergazda/szakértő alkalmazása. A bevezetés, érzékenyítés időszakában elengedhetetlen, alkalmazás: megbízási szerződéssel. (költségviselő a fenntartó). Feladata: érzékenyítő előadások megtartása. Fenntartói szintű elemzések elkészítése. Munkaközösséggel és belső intézményi mérés-értékelési rendszergazdákkal a kapcsolattartás, ellenőrzés, szükség esetén beavatkozás. Feladatbank kialakítása a napi szintű fejlesztésekhez. Folyamatos fejlesztés, frissítés. „Felhő”.
  • Feladatlapok előállítása.
  • Informatikai háttér, technikai feltételek biztosítása.
  • Mérés-értékelés szakvizsgával rendelkező pedagógusok létszámának növelése érdekében a képzési költségekhez való hozzájárulás. (Minden iskolában legalább egy fő rendelkezzen szakvizsgával.

Mérési eredmények alapján jelentkező fenntartói feladatok:

  • fejlesztésre javasolt tanulók megsegítéséhez: fejlesztő pedagógusok, fejlesztő eszközökkel felszerelt fejlesztőszobák biztosítása minden iskolában;
  • pszichológusok bevonása;
  • a differenciált fejlesztés feltételeihez: a kettős óravezetés (kéttanítós modell) alkalmazásához a lehetőség megteremtése;
  • szakos ellátás 100%-os biztosítása.

III. Tájékoztatás

Visszacsatolás

  • osztályszinten: egyéni tanulói profilok alapján, a szülők tájékoztatása, egyéni elbeszélgetés;
  • iskolai szinten: nevelőtestületi elemzés, értékelés, célkitűzés, feladatok meghatározása;
  • tankerületi szinten: fenntartói szintű eredmények ismertetése intézményvezetői értekezleten. Nem az intézményi eredmények összehasonlítása a cél, hanem a következtetések levonása, új célok kijelölése, feladatmeghatározás.

Konferenciák:

  • 2016. június 2. 14:00 óra

Települési önkormányzatok, pedagógusok, szülők, társintézmények képviselőinek részvételével: 350 fő. Általános tájékoztató a 2015. szeptemberében bevezetett modellről, fenntartói és intézményi szintű eredmények bemutatása.

  • 2017. október 18. 14:00 óra

Megyei szintű bevezetés eredményei. 430 fő

Jelenlegi feladatok:

  • 2017. szeptember 1-től valamennyi általános iskola bekapcsolódott.
  • Eredmények nyomon követése.
  • Online mérések a lehető legtöbb területen – megfelelő informatika hardver, szoftver biztosítása.
  • A szakértő háttérfelügyeletével a külső rendszergazda feladatainak átvállalása tankerületi pedagógus által az informatikai jellegű feladatok ellátására.
  • Feladatbank karbantartására, fejlesztésére, kiosztására második külső rendszergazda megbízása.