Dr. Juhos István

A Digitális Támogató Rendszer (DTR)
Oktatás 2030 Tanulástudományi Kutatócsoport
EFOP 3.2.15-VEKOP-17 szekció összefoglalója

Juhos.jpg

A tanítás és tanulás hatékony tervezése és a tervezés beválásának mérése egyre inkább fókuszba kerül. Míg a digitális taneszközök egyre “okosabbá” váltak (pl. okos eszközök jelentek meg, valamint a dokumentum alapú tananyagokat kiegészítették az applikációk), addig a tantervek területén a digitalizált szöveges dokumentum alapú megközelítéshez képest nem történt előrelépés a digitális technológia “okos” lehetőségeinek kihasználásának irányába.

Az EKE Oktatás 2030 Tanulástudományi Kutatócsoportban kialakított Digitális Támogató Rendszer prototípusa ebben egy hiánypótló tantervkészítő eszköz, amellyel megvalósítható az általános iskola és a középiskola, de akár a felsőoktatás vagy óvoda adatvezérelt pedagógiai tervezése is, javulhat a tervezés minősége, mérhetővé és követhetővé teheti a tantervek megvalósulását és beválását, segítheti a pedagógiai szemléletváltást, támogathatja az átállást a digitális oktatásra.

A Digitális Támogató Rendszer lehetőségei kerülnek bemutatásra a szekció előadásokban és a résztvevőknek a szekció műhelyein lehetőségük nyílik a rendszer kipróbálására.