Kardos Éva

Konstruktív Életvezetés Iskolája
KONELI Intézményrendszer bemutatása

im352.jpg

Sok év munka teljesen másik területen, szép karrier – aztán a gyerekvállalással valami teljesen új lépett be. Biztosan tudom, hogy a fordulópont az életemben a gyermekeim születése volt. Amikor anya lettem, akkor változott meg bennem valami. Attól a pillanattól hiszek nagyon erősen abban, hogy felelősségünk van abban, hogy mit adunk a jövő nemzedékeinek. Akkor kaptam az erőt és az indíttatást is: az oktatás-nevelés felé fordultam.

Oktatás-szemléletváltó vagyok[1]. Az a hivatásom, hogy a legtöbbet tegyek a jövő nemzedékéért. Ezért alapítottam meg az első óvodát, aztán később az első általános iskolát. Olyan intézményeket, amelyek a gyerekeinket helyezik a középpontba.

KONELI Kincsem Sziget Óvoda[2]

A KONELI az európai értékekre épülő, modern és bizonyított technikákat integráltan alkalmazó, innovatív, folyamatosan megújuló oktatási módszer.

Intézményünk 2013-ban alakult Dunakeszin, jelenleg két helyen (Hársfa utca 32. és dr. Kemény Ferenc u. 36.) működtetünk óvodai korosztályos csoportokat, 2,5 és 7 év között. Óvodásaink komplex szemléletben, a kognitív, a szociális, a motorikus és a kommunikációs képességek és készségek fejlesztésével cseperednek boldog, érdeklődő, együttműködő, önmagukban bízó kisiskolásokká. A KONELI módszer projektmódszert alkalmaz, ami lehetőséget ad arra, hogy tapasztalati úton témaköröket dolgozzunk fel a gyerekek egyéni igényeinek megfelelően. Ez a kulcsa annak, hogy a tanulás élmény legyen a gyerekek számára. Módszereink tekintetében az óvodában kiemelt szerepet kapnak a kooperatív feladatok a csoportmunka hatékonysága miatt, illetve a tevékenykedtető foglalkozás is, ami az egyik leghatékonyabb tanulási technikának számít.

Kiemelt figyelmet fordítunk pedagógusaink folyamatos továbbképzésére is. Minden gyermek külön egyéniség, ezért hisszük, hogy a differenciált, egyedi képesség- és készségfejlesztés lehet csak igazán hatékony!

KONELI Varázshíd Iskola-előkészítő Óvoda Tanoda[3]

2017 szeptemberétől, az országban egyedülálló módon, iskola-előkészítő csoportot indítottunk, melyet Varázshíd Iskola-előkészítő csoportnak neveztünk el.

Bizonyított tény, hogy a gyermekek fejlettsége a hatodik életév környékén, az iskolakezdés előtt akár három-négy év különbséget is mutathat. Ez azt jelenti: szükség van arra, hogy foglalkozzunk a gyerekekkel, számukra a használható tudást és a lehetőségeket megadjuk. Az iskola-előkészítőben eltöltött egy év során a gyermekek személyisége, értelmi, érzelmi és testi fejlettsége biztonságot és stabilitás kap, tehát az előkészítő elsődleges célja az átmenet biztosítása az óvoda és az iskola között. A kicsik olyan készségeket és képességeket alapoznak meg és mélyítenek el ennek során, melyekkel a sikeres iskolakezdés garantált. Ezeknek az attitűdöknek az elsajátítása önbizalommal és önbecsüléssel teli, kreatív, önálló és boldog gyermekkorhoz vezetnek.

KONELI Varázsbagoly Tehetség- és Fejlesztő Központ[4]

2021 őszén megnyitjuk a tehetség- és fejlesztő központot is, mert fontosnak tartjuk, hogy minél több kisgyerek megkapja az esélyt a fejlődésre, ne csak óvodai keretek között, hanem azon túl is. Nagyon fontos, hogy olyan gyerekek lépjenek be az iskola kapuján, akik magabiztosak, nem hátránnyal indulnak. A fejlesztés mellett kiemelt szerepet kap a tehetségfejlesztés is. Valljuk, hogy a jelen sikeres gyermekei lesznek később a jövőnk mozgatórugói. Nagyon fontos, hogy erősítsük a gyerekek azon képességeit, amikben kiemelkedően ügyesek, ezáltal boldogabb, magabiztosabb, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, céltudatosabb gyereket nevelünk.

Tervezett tehetséggondozó műhelyeink: sakkpalota, Lego-kaland, Manó dráma, képzőművészet, Suliváró. Fejlesztő foglalkozásaink: TSMT, Alapozó tréning, Logopédia, Grafomotoros fejlesztés, Iskola-előkészítő, Írás-előkészítő, Táplálkozási tanácsadás, Pszichológus tanácsadás. Várjuk az óvodás és kisiskolás korú gyerekeket napközben és hétvégén egyaránt, Dunakeszin.

KONELI Iskola[5]

A KONELI Alapítványi Általános Iskola egy új, előremutató pedagógiai módszerre épül, melyet elismert oktatási szakemberek állítottak össze a konstruktív életvezetés fontosságát szem előtt tartva. Iskolamodellünk korunk felgyorsult világához alkalmazkodik, ha úgy tetszik, ezt hivatott előkészíteni az óvodától kezdve egészen a diplomáig.

Legfontosabb küldetésünk, hogy a gyermekek érdeklődését kooperatív tanulási módszerekkel és sokszínű feladatokkal fenntartsuk, hogy szeressenek tanulni és motiváltak legyenek az ismeretszerzésre. Célunk továbbá, hogy számukra hasznos tudást adjunk, a sikeres, boldog és kiegyensúlyozott gyermekkorért.

Programunk több szakember bevonásával készült el, köztük van Prof. Dr. Bábosik Istvánnak, az ELTE neveléstudományi professzorának módszere is, amelyet továbbképzett pedagógusaink is ismernek és alkalmaznak. Ez azt jelenti, hogy az életre készítjük fel a gyermekeket, méghozzá komplex módon a kognitív, a szociális, a mozgás és a kommunikációs képességek és készségek fejlesztésével.

A feladatok során a Nemzeti alaptantervet vesszük figyelembe, ugyanakkor projektmódszert alkalmazunk, ami lehetőséged arra, hogy tapasztalati úton témaköröket dolgozzunk fel (víz hete, mese hete stb.) a gyerekek egyéni igényeinek megfelelően. Ez a kulcsa annak, hogy a tanulás élmény legyen a tanulóink számára. Módszereink tekintetében kiemelt szerepet kapnak a tömbösített foglalkozások (90 perces blokkok) és a kooperatív feladatok a csoportmunka hatékonyságáért, illetve a tevékenykedtető foglalkozás is, ami az egyik leghatékonyabb tanulási technikának számít. Mindezt inspiráló környezettel és modern tanulási eszközökkel egészítjük ki. Nálunk nincs osztályozás, negyedévente szöveges formában értékeljük a gyermekeket, és házi feladatot sem adunk, ugyanis hisszük, hogy az otthon eltöltött idő a kikapcsolódásért van.

Alapítványi és Magán Nevelési-Oktatási Intézmények,
Szervezetek Nemzetközi Egyesülete – ALMA Egyesület[6]

Új, szakmai információkkal, programokkal várja a modern, hazai oktatási-nevelési módszerek iránt érdeklődő intézményeket, szervezeteket, pedagógusokat, szülőket.

Célunk:

  • az intézmények, szervezetek szakmai és módszertani segítése, munkájuk népszerűsítése, szakértői segítése pedagógiai, jogi és gazdasági kérdésekben – amire a fenntartóknak és óvodavezetőknek szüksége van;
  • a sokszor nehezen megvalósítható érdekképviselet hatékonyabb biztosítása;
  • a pedagógiai szakmai képzés és továbbképzés összefogása és biztosítása magas színvonalon;
  • kapcsolatépítés és ápolás hazai és nemzetközi érdekvédelmi szervezetekkel.
im353.jpg  im354.jpg 
 ház.jpg

 

[1] https://kardoseva.hu/

[2] https://www.kincsemsziget.hu/; https://www.facebook.com/kincsemszigetovoda

[3] http://www.varazshidtanoda.hu/iskola_elokeszito; https://www.facebook.com/varazshidelokeszito

[4] http://www.varazsbagoly.hu; https://www.facebook.com/varazsbagoly

[5] https://koneli.hu/; https://www.facebook.com/koneliiskola

[6] https://www.almaegyesulet.hu/egyesuletunkrol; https://www.facebook.com/almaegyesulet