Indri Dániel Janisz

A pedagógusok tájékoztatása
az Új Köznevelés hasábjain

kiadvany2023_2-image200.jpg

A több, mint 150 éves múltra visszatekintő Köznevelés magazin (korábban Néptanítók Lapja) 2013-as megújításakor az volt az elsődleges cél, hogy minden lapszámban olyan pedagógus egyéniségeket mutassunk be, akik valami maradandót alkottak, vagy csak egyszerűen munkájukat mások nagy megelégedésére végzik. Emellett bemutatunk tehetséges fiatalokat, megosztunk új kezdeményezésekről szóló információkat, módszertani példákat és jó gyakorlatokat, melyeket a publicisztikai műfajok sokféleségével, hiteles személyiségek, véleményformálók megszólaltatásával érünk el. Így született meg az Új Köznevelés magazin.

kiadvany2023_2-image201.png

A folyóirat jelenleg online formában olvasható, mely elérhető egy magazinos, tördelt, PDF formátumban, illetve külön cikkenként is. Az elmúlt tíz év lapszámai mind-mind elérhetőek a folyoiratok.oh.gov.hu címen egy reszponzív felületen, amelyen minden okoskészüléken tökéletesen olvasható formában jelennek meg a cikkek.

kiadvany2023_2-image202.png

Az Aktuális rovat hasábjain a legfrissebb hírekről, kezdeményezésekről, konferenciákról számolunk be. Az Oktatás-nevelés rovat jó gyakorlatokat, módszertani példákat tartalmaz, ezen belül található meg az Érettségi változások, a Van új a NAT alatt, az Innovatív pedagógia vagy a Lélekbúvár alrovatunk. A hónap témája rovatban rendszeresen egy-egy kiemelt témával foglalkozunk hangsúlyosan, illetve itt olvasható a címlapon szereplő pedagógusokkal, fiatalokkal készült interjú. A mi világunk rovaton belül pedig friss híreket, pályázatokat, kulturális ajánlót, jeles évfordulókat és iskolaportrékat olvashatnak, találhatnak az érdeklődők.

kiadvany2023_2-image203.png

Az idei év főbb témái: emlékezetpolitika, környezeti nevelés, konfliktus- és agressziókezelés, tanórán kívüli foglalkozások, fejlesztőpedagógia, megújuló tanárképzés, OTDK, oktatási és tudományos innovációk.