Workshop

Jozifek Zsófia

Pozitív jövőkép a Boldogságórák segítségével

2024_2kot_image678.jpg

A Boldogságórák témái pszichológiai kutatásokra épülnek, és azt a célt szolgálják, hogy tudatosan és rendszeresen törődjünk jóllétünkkel, és a gyerekeket is ilyen szemléletben neveljük, tanítsuk. Fontos, hogy mindannyian kompetens és felelős résztvevői legyünk a boldogságunknak. Ehhez kínálunk ismert boldogságfokozó technikákat, élménypedagógiai tevékenységeket, játékokat és feladatokat, és a gyakorlásra helyezzük a hangsúlyt.

A XXV. Országos Közoktatási és Szakképzési Szakértői Konferencián november 8-án, szerda délelőtt kaptunk lehetőséget arra, hogy a Boldogságóra Program tanéves szerkezetét bemutassuk a résztvevőknek. A Boldogságóra Program témái mentén beszélgettünk a hála gyakorlásáról, az optimizmusról, a társas kapcsolatok szerepéről, és a jó cselekedetek boldogságfokozó hatásáról. Megvizsgáltuk még a célok kitűzése, a megküzdés témái, az apró örömök, a megbocsátás gyakorlása, a testmozgás és a fenntartható boldogság témaköreiben előforduló gyakorlatokat, lehetőségeket, és a 10 éves program eddigi tapasztalatait.

Bemutattuk aktuális képzéseinket és az oktatásban hasznos segédeszközöket is. A résztvevők megosztották tapasztalataikat a pozitív nevelésről, a társasjátékok és kártyajátékok hasznosságáról, és az általuk alkalmazott élményszerű eszközökről.

Hasznos linkek: