Jubilemi ünnepség

Kónyáné Tóth Mária, Molnár Csaba

Oklevelek átadása

A konferenciasorozat sikeréhez nagyon sokan hozzájárultak: kiállítók, projektek, együttműködő partnerek, minisztériumok és természetesen a pedagógusok, a rendezvények résztvevői. Most azoknak a magánszemélyeknek, civil szervezeteknek, szolgáltatóknak köszönjük meg a közreműködését, akik sokszor és sokat tettek azért, hogy a konferenciasorozat célkitűzései megvalósuljanak. Aktív részesei voltak annak, hogy a magyar oktatás színvonalas, sikeres legyen, a felnövekvő generáció megkaphassa mindazt a tudást, neveltséget, amelynek birtokában felnőttként hasznos, aktív állampolgárrá válhat, segítve Magyarország előrehaladását!

Mindenkinek köszönjük és szívből gratulálunk ahhoz, hogy az Országos Közoktatási és Szakképzési Szakértői Konferencia kiérdemelte az Érték és Minőség Nagydíjat! Azoknak, akik legalább 10 alkalommal voltak szereplői a rendezvénynek egy trófeával, egy díszoklevéllel és egy jubileumi kötettel kedveskedünk.

Először szóljunk azokról, akik beletartoznak ebbe a körbe, de sajnos nincsenek már közöttünk.

†Kovács Istvánné 1999-től 2004-ig 15 alkalommal volt szekcióvezető, előadó és levezető elnök. A polgári Vásárhelyi Pál Gimnázium, Általános és Szakiskola, Diákotthon igazgatója és a Suliszerviz fejlesztő szakértője, képzési csoportvezetője, minőségfejlesztési tanácsadója volt. Sokat segített a konferenciasorozat elindításában. Emlékét szeretettel őrizzük.

†Prof. Dr. Csapó Benő 2000-től 2022-ig tartott plenáris előadásokat konferenciáinkon. Az MTA Közoktatási Elnöki Bizottság elnöke, az MTA Közoktatás-fejlesztési Kutatási Program vezetője, a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézetének egyetemi tanára volt. Prima Primissima-díjas neveléstudományi kutató, a Neveléstudományi Doktori Iskola és az általa alapított Oktatáselméleti Kutatócsoport vezetője volt. Az 1995-ben Nagy József alapította MTA-SZTE Képességfejlődés Kutatócsoport 2001. január óta működött a vezetésével. Megrendülten búcsúzunk tőle.

Szakmai előadóink, segítőink, akik sok-sok éven át nagymértékben hozzájárultak
a konferencia sikeréhez. Köszönjük!

Dr. Aáry-Tamás Lajos

A maga nemében rekordernek számít, hiszen 1999 óta – amikor megalakult az Oktatási Jogok Biztosának Hivatala – folyamatosan ő az oktatási jogok biztosa, s ez már 24 évet jelent. A különböző átszervezések következtében csak a Hivatal helye változott. Aktív szerepet vállal kezdetektől a konferencia tematikájának megtervezésében és hagyományosan az ő plenáris előadásai zárják a konferenciáinkat. Jelenlegi munkakörén túl a Pro Minoritate című kisebbségi lap szerkesztője, továbbá az ELTE címzetes egyetemi docense és a Sapientia EMTE oktatója is.

Bajor Péter

A konferenciánk születésekor 1999-ben értékesítési igazgató volt a Compalmanach Kiadónál. Tehetséggondozás, tehetségsegítés. Ezekkel a szavakkal jellemezhetjük munkásságának fő irányát. 2012-től kapcsolódott be a konferenciánk munkájába és összesen 26-szor vállalt szerepet (a konferenciáinkon hol levezető elnök, hol plenáris előadó, hol szekcióvezető volt) az elmúlt évek alatt. Jelenleg a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének ügyvezető elnöke, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács ügyvezető elnöke.

Bella Tibor

24 évvel ezelőtt a XVII. kerületi Hősök Terei Ének-Zenei Általános Iskola (ma már másként hívják ezt az iskolát) igazgatója és matematika-fizika-informatika szakos tanára volt. 2007-től kezdődően 13 alkalommal vállalt szerepet a konferenciáinkon. Itteni tevékenységének zömét a szekcióvezetés tette ki (hat alkalommal volt szekcióvezető), de tartott plenáris előadást is. Nyugdíjba vonulásáig a KÖSZOE elnöke volt, jelenleg a Köznevelési Szakértők Országos Egyesülete tiszteletbeli elnökeként járul hozzá a konferencia sikerességéhez.

Brassói Sándor

1999-ben főosztályvezető-helyettesként dolgozott az Oktatási Minisztériumban. Az OECD PISA-irányítótestületének magyar tagjaként néhányszor külföldi elfoglaltsága miatt nem tudott jönni a konferenciára, de 2002-től kezdődően hacsak tehette, mindig nagy örömmel fogadta el felkérésünket. 12-szer szerepelt nálunk valamennyi alkalommal az aktuális oktatással foglalkozó minisztérium főosztályvezető-helyetteseként, később az Oktatási Hivatalban köznevelési elnökhelyettesként, majd megbízott elnökként, utóbb és jelenleg is elnökként járult hozzá plenáris előadásaival a konferencia eredményességéhez.

Dr. Charaf Hassan

1999-ben egyetemi adjunktusként dolgozott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán. Új színt és témát hozott konferenciáink tematikájába, amióta részt vesz közös munkánkban. Komoly szerepet vállalt a konferencia programtervezetének összeállításában és többször volt plenáris előadó a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánjaként, valamint a mesterséges intelligencia koalíció elnökségi tagjaként.

Prof. Dr. Csépe Valéria

1999-ben az MTA Pszichológiai Kutatóintézet tudományos főmunkatársa, valamint az ELTE BTK Pszichológiai Intézetének docense volt. A ma érvényes Nemzeti alaptanterv fő vonalai az ő irányítása alatt jöttek létre. 2011-ben a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese, az MTA Közoktatási Elnöki Bizottságának elnökeként kapcsolódott be konferenciánk munkájába. Azóta elsősorban plenáris előadóként, de egy ízben szekcióvezetőként is dolgozott velünk. Jelenleg az MTA rendes tagja, az ELKH TTK Agyi Képalkotó Központ kutatóprofesszora, a Pannon Egyetem egyetemi tanára, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnöke.

Dallos Gyula

Dallos Gyula alighanem egyedülálló jelenség nemcsak a magyar lovasok, de az egész magyar sport világában is. A lovaglás művészetéről Xenophon (i.e. 434–355) által lefektetett alapeszmék – amely a mai modern lovasművészet egyik alapja – alakította ki Dallos Gyula gondolkodását és kapcsolatát a lovakkal. A magyar lovassport nemzetközileg elismert nagykövete, azon belül is a díjlovaglás koronázatlan királya. 1999-ben mesteredző volt a Xenophon Lovas Klubban, továbbá egyetemi lovastanár, a magyar lovassport örökös bajnoka, 2019 óta miniszteri biztos. Ekkor kapcsolódott be a konferenciánk munkájába, teljesen új színt és témát hozva: a lovassport és lovasoktatás népszerűsítését. Először az Agrárminisztériumban, majd az átszervezések miatt jelenleg a Honvédelmi Minisztériumban végzi munkáját.

Hajnal Gabriella

1999-ben a budapesti Tamási Áron Általános Iskola és Gimnázium tanára volt. Felkéréseinket minden alkalommal szívesen fogadta. 2017 óta minden évben részt vett a konferenciáinkon, 12-szer vállalt szerepet. Voltak olyan évek, amikor plenáris előadó és szekcióelőadó is volt, kezdetben a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyetteseként, később és jelenleg is elnökeként. Közben miniszteri biztosi megbízást is kapott, a Nemzeti alaptanterv megújításának volt felelőse.

Iszák Tibor

1999-ben a Csaholci Általános Iskola és Óvoda testnevelő tanáraként dolgozott. Sokszínű, sok mindenben járatos egyéniség. Először az Oktatási Hivatal egyik projektjének szakmai vezetőjeként, később mesterpedagógusként, aztán a Nemzeti Pedagógus Kar alelnökeként, majd elnökhelyetteseként, általános iskolai igazgatóként és polgármesterként is járt nálunk. 2014 óta tíz alkalommal szerepelt zömében szekciókban, valamint egy alkalommal plenáris előadóként. A kerekasztal-beszélgetések aktív résztvevője. Jelenleg a Nemzeti Pedagógus Kar elnökhelyettese, valamint iskolaigazgató és polgármester is.

Juhász Sándorné

1999-ben a Debrecen Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója volt. Szekcióelőadóként a közoktatási törvényről, majd az intézményértékelés minőségbiztosítási szemszögéről tartott ismertetést és szakmai tájékoztatást. A Suliszerviz Pedagógiai Intézet megalakulásától 2013-ig annak igazgatójaként, azóta pedig igazgató-helyetteseként, ám folyamatosan, mindig meghatározó szakértőként segíti konferenciánk sikerességét. 20 éve munkatársa a Suliszerviznek, nagymértékben hozzájárulva minden tevékenységünk eredményességéhez!

Jurecz Emil

1999-ben a Budapest Szabadság Sugárúti Általános Iskola magyar és ének-zene szakos tanára, igazgatója volt. Konferenciáinkon 2007 óta vesz részt. 10 alkalommal tartott szekcióbeli előadást, egy alkalommal szekcióvezetést is vállalt. Kezdetben általános iskolai igazgatóként, később a Köznevelési Szakértők Országos Egyesülete főtitkáraként, majd az Oktatási Hivatal egyik projektjének szakmai vezetőjeként is dolgozott velünk. Továbbra is vezető tisztséget tölt be a Köznevelési Szakértők Országos Egyesületében.

Kapcsáné Németi Júlia

1999-ben az Oktatási Minisztérium Tankönyv és Taneszközirodáján dolgozott gyógypedagógusként. Az első konferenciánkon is ott volt 1999-ben, utána hol volt, hol nem volt. 13 alkalommal vállalt szerepet rendezvényeinken. Kétszer plenáris előadást, több ízben szekcióelőadást tartott. Egy konferencián szekcióvezetést is vállalt. Dolgozott a Műszaki Könyvkiadónál, a suliNova Kht.-nél, az Educatio Kht.-nél, majd a Digitális Jólét Nonprofit Kft.-nél. Valamennyi munkahelyén vezető – irodavezető, szakmai vezető vagy pedagógiai szakértői – munkakört látott el. Tevékenységének és beosztásainak közös jellemzője a gyógypedagógia. Jelenleg szenior oktatási szakértő, az Edtech Magyarország Kft. munkatársa.

Dr. habil. Kaposi József

1999-ben az Országos Közoktatási Intézet tudományos munkatársa, az OKSZI tantárgyi szakértője; valamint a Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola és Művészeti Szakközépiskola alapító igazgatója volt. 2000 óta 17 alkalommal vállalt nálunk szerepet. Kezdetben szekcióelőadóként, majd több ízben plenáris előadóként, az utóbbi néhány évben pedig az egyik konferencianap levezető elnökeként. Korábban főosztályvezető-helyettes volt az Oktatási Minisztériumban, majd néhány évig az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatójaként dolgozott, később az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének főtanácsadója lett. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar egyetemi docense. Itt és most megcsillantotta versmondó képességét is.

Könczöl Tamás

1999-ben a Pedagógus-továbbképzési Módszertani és Információs Központ (PTMIK) informatikai igazgatója volt. Munkásságának legfontosabb jellemzője a tanítás-tanulás informatikai eszközökkel történő segítése. 14 alkalommal vállalt részt konferenciáink sikerességének előmozdításában. Egyszer szekcióvezetőként, több ízben szekcióelőadóként, néhányszor pedig plenáris előadó is volt. Kezdetben a Sulinet Programiroda igazgatójaként, később az Educatio Kht. igazgatójaként, majd osztályvezetőjeként dolgozott az e-Learning osztályon, majd a Digitális Pedagógia Osztályon. Jelenleg a SkillDict Zrt. innovációs igazgatója.

Dr. habil. Köpeczi-Bócz Tamás

1999-ben a Nemzeti Szakképzési Intézet nemzetközi főigazgató-helyettese volt. 2004 óta 11 alkalommal vállalt szerepet konferenciánkon plenáris előadóként. Először az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatóság (OMAI) főigazgatójaként jött el, később az Oktatási Minisztérium helyettes államtitkáraként, majd a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség különböző hatóságainak főigazgatójaként. Utána a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megbízott helyettes államtitkára volt, majd a Türr István Képző és Kutató Intézet főigazgatója, azután az Emberi Erőforrások Minisztériuma EU-s fejlesztésekért felelős miniszteri biztosa lett. Dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkáraként, később a Budapesti Corvinus Egyetem Oktatásfejlesztési Observatory Központ központvezetője, egyetemi docens lett. Jelenleg Tokaj-Hegyalja Egyetem Lórántffy Intézet Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztési Tanszék projektfejlesztési igazgatója.

Dr. Magyar Zita

1999-ben a zánkai Bozzay Pál Általános Iskola igazgatóhelyettese volt. Az utóbbi hét évben – mesebeli szám – valamennyi konferenciánkon részt vett, 12-szer vállalt szerepet. Három alkalommal szekcióvezetőként, emellett tartott plenáris és szekcióbeli előadásokat is. 2016-ban a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szakmai elnökhelyetteseként, 2017 óta a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szakmai főigazgató-helyetteseként, később és jelenleg is elnökeként tisztelte, tiszteli meg jelenlétével a konferenciáinkat.

Mandák Csaba

1999-ben a Pedagógus-továbbképzési Módszertani és lnformációs Központ kutatási és fejlesztési irodavezetője volt. További életútja jelzi tudásának, tapasztalatának sokrétűségét. Dolgozott a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola, Óvoda és Nevelési Tanácsadóban iskolai intézményvezetőként, majd igazgatóként, később pedig a Szabad Iskolákért Alapítvány ügyvezető igazgatójaként. A Kodolányi János Főiskola felnőttképzési igazgatója is volt. 2001 óta csaknem minden évben részt vett konferenciáinkon. 14-szer vállalt különféle szerepeket. Hat alkalommal szekcióvezetőként, egyszer pedig a konferencia egy napjának levezető elnöke volt és tartott szekcióelőadásokat is. Jelenleg az Innovatív Pedagógiai Műhely Nkft. ügyvezetője.

Dr. Maruzsa Zoltán

1999-ben még egyetemre járt történelem-német és politológia szakra, így egyike a legifjabb trófea-tulajdonosoknak. 2015 óta rendszeresen részt vett konferenciáinkon és 12-szer vállalt szerepet, valamennyit plenáris előadóként, hagyományosan az első napi egyik bevezető előadását tartja. Először az Oktatási Hivatal elnökeként, majd az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős helyettes államtitkáraként, majd államtitkáraként. A miniszteriális átszervezések eredményeként jelenleg a Belügyminisztériumban köznevelési államtitkár.

Merklné Kálvin Mária

1999-ben a Budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium tanára volt. 2006 óta 12 alkalommal vállalt szerepet konferenciáinkon. Az évek során három plenáris előadást, valamint a szekciókban azok irányítása mellett szekcióelőadásokat is hallhattunk tőle. Kezdetben az OKÉV, később az Oktatási Hivatal osztályvezetője, majd a Pest Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője volt. Most újra az Oktatási Hivatalban dolgozik a Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztály vezetőjeként. 2021- től a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon oktat. Munkájának része a POK-okkal együttműködve a lemorzsolódás elleni küzdelem, illetve a másik véglet, a legjobbak részére tanulmányi versenyek szervezése.

Nagy Regina

1999-ben a MultiCenter 2000 Oktatási Centrum Kht. pedagógus-instruktora, pedagógiai vezetője volt. 2011 óta 11 alkalommal segítette konferenciánk munkáját. Egyszer szekcióvezetőként, a többi esetben szekcióelőadóként. Kezdetben az Educatio Kht. irodavezetőjeként, majd különféle programok szakmai vezetőjeként jött hozzánk. Később az Oktatási Hivatalban szintén szakmai vezetőként dolgozott, utána a Digitális Jólét Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Módszertani Központjának alprojekt-vezetője, majd vezető digitális fejlesztési szakértője lett. Jelenleg a birminghami Magyar Tanoda és Kulturális Központ, az Online Magyar Iskola (USA), és a PicinkeSuli tanára.

Petránné Képes Gizella

Ő a másik rekorderünk Aáry-Tamás Lajos után abban a tekintetben, hogy mindig ugyanabban a munkakörben, ugyanannak az óvodának vezetőjeként volt jelen konferenciáinkon 2002 óta – egy év kihagyással. 1999-ben a Miskolci Vasgyári Óvoda intézményvezetője volt. 36 alkalommal vállalt szerepet konferenciáink sikeres lebonyolítása érdekében. 15 alkalommal szekcióvezetőként, amikor nem volt szekcióvezető, akkor is előadott a szekcióban. Jelenleg nyugalmazott intézményvezető, közoktatási szakértő, mesterpedagógus, tanfelügyelő, minősítő és köznevelési szakértő.

Dr. Polonkai Mária

1999-ben az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont Kelet-Magyarországi Területi irodájának irodavezetője volt. Az első konferenciától kezdve valamennyi konferenciánkon részt vett és kiemelt szerepet töltött és tölt be a konferencia programjának megtervezésében. Összesen 73 konkrét szerepben láthattuk a 24 év alatt. 19-szer volt a konferencia egy-egy napjának levezető elnöke, emellett 16-szor szekcióvezető, 22-szer plenáris és több ízben szekcióelőadó is volt. Kezdetben az OKÉV Kelet-Magyarországi Területi Irodájának irodavezetőjeként, majd az OKÉV, illetve az Oktatási Hivatal Észak-alföldi Regionális Igazgatóságának igazgatójaként, az Arany János Tehetséggondozó Program kidolgozójaként, szakmai irányítójaként, a Magyar Tehetséggondozó Társaság és a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége alelnökeként, illetve a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnökeként, a Magyar Géniusz Program Elméleti és Módszertani Bizottság vezetőjeként, majd a Tehetségek Magyarországa szakmai vezetőjeként járult hozzá konferenciáink sikeréhez és eredményességéhez.

Pongrácz László

1999-ben a Fővárosi Pedagógiai Intézet igazgatóhelyettese volt. 22 alkalommal vállalt szerepet konferenciáinkon. 14-szer volt plenáris előadó, négyszer szekcióvezető és szekcióelőadó is. Kezdetben az OKÉV főigazgató helyetteseként, majd az OKÉV, illetve az Oktatási Hivatal főosztályvezetőjeként járult hozzá rendezvényeink sikeréhez.

Pósfai Péter

1999-ben az Oktatási Minisztérium Közoktatásfejlesztési és Értékelési Főosztályának vezetője volt. 25-ször vállalt különböző szerepeket a konferenciáinkon. Nyolc alkalommal a konferencia egy-egy napjának levezető elnökeként, 12-szer plenáris előadóként, több alkalommal pedig szekcióelőadóként. Prezentációi mindig nagy sikert arattak és bőséges olvasnivalót kínáltak. Kezdetben az OKÉV főigazgatójaként, később az Oktatási Hivatal elnökhelyetteseként, majd elnökeként járult hozzá a konferenciák sikeréhez. Nyugdíjba vonulása után is élénk figyelemmel kísérte rendezvényeinket.

Pölöskei Gáborné

1999-ben az OKÉV Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságának regionális igazgatója volt. 10 alkalommal vállalt szerepet konferenciáinkon. Nyolc alkalommal plenáris előadást, két alkalommal szekcióelőadást tartott. Kezdetben az Oktatási Hivatal elnökhelyetteseként, később több minisztériumban helyettes államtitkárként dolgozott. Az Oktatási Hivatalban a köznevelésért, utána pedig a minisztériumokban (Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Kulturális és Innovációs Minisztérium) a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért, majd a szakképzésért és felnőttképzésért volt felelős. Jelenleg a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára.

Sárik Zoltán

1999-ben a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet igazgatója volt, utána változatos életpályát járt be. Több alkalommal vállalt szerepet plenáris előadóként. Először a Türr István Képző és Kutató Intézet általános főigazgató helyetteseként, majd főosztályvezetőjeként, később főigazgatójaként, legutoljára pedig a Magyar Képzőművészeti Egyetem kancellárjaként járult hozzá konferenciáink sikeréhez. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem projektvezetője. Rendezvényeink megszervezésében komoly szerepet vállalt, sok-sok hasznos javaslatot tett a konferenciák szakmai programjaira.

Schanda Tamás

1999-ben általános iskolai tanuló volt, így ő a legfiatalabb trófea-tulajdonos ebben a körben. Több alkalommal vállalt szerepet konferenciáinkon. Többször plenáris előadást tartott, egyszer pedig – az Educatio Kft. osztályvezetőjeként – szekcióelőadást is. E beosztása után 2015-től 2019-ig az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkáraként, majd államtitkáraként, később az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkáraként majd parlamenti államtitkáraként jött el hozzánk minden évben, megszakítás nélkül. Többször mutatta be az EU-s fejlesztési forrásokat, lehetőségeket. Jelenleg a köztársasági elnök kabinetfőnöke, főigazgató a Sándor-palotában.

Sipos Imre

1999-ben a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium igazgatója volt. 11 alkalommal vállalt szerepet a konferenciáinkon, ebből 10-szer plenáris előadóként. Korábban az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkáraként, majd az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének főigazgatójaként, később és jelenleg is az Oktatási Hivatal elnökhelyetteseként járult hozzá a konferenciák színvonalának emeléséhez.

Szabó Imre

1999-ben a Bárczi Gusztáv EGYMI igazgatója volt, és nyugdíjba vonulásáig ő volt az intézmény vezetője. A kezdetektől 2006-ig 16 alkalommal vállalt szerepet konferenciáinkon. 8-szor volt szekcióvezető és ezen alkalmakkor szekcióelőadásokat is tartott változatos témákban: irányelv vagy kerettanterv; az integrált fejlesztés szakmai és törvényi feltételei; szakértők szerepe a tantárgyi eredményvizsgálatoknál, a pedagógiai programok felülvizsgálatánál; a teljesítményértékelés és a tanulói mérés-értékelés kapcsolata, és még sorolhatnánk tovább … A magyar gyógypedagógia meghatározó egyénisége.

Szalay Sándor

1999-ben a Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. felelős szerkesztője és az ISZE elnöke volt. 20 alkalommal vállalt szerepet konferenciáinkon. Nyolcszor a konferencia egy-egy napjának levezető elnöke, ötször szekcióvezető és több ízben szekcióelőadó is volt. Kezdetben az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete elnökeként, a Nemzeti Tankönyvkiadó osztályvezetőjeként, majd a SuliNova Közoktatás-fejlesztési és Pedagógus-továbbképzési Kht. irodavezetőjeként, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Módszertani Központ szakmai minőségbiztosítási tanácsadójaként, a Modern Oktatási Eszközök Kft. szenior oktatási szakértőjeként járult hozzá konferenciáink színvonalának emeléséhez. Nem utolsó sorban ő valamennyi konferencia-kiadványunk lektora, tördelője, de bármikor fordulhatunk hozzá tanácsért, segítségért. Ezt sokszor meg is tesszük, és sose okoz csalódást!

Dr. Szenes György

1999-ben a Bolyai János Fővárosi Gyakorló Műszaki Középiskola igazgatója és a Magyar Szakképzési Társaság főtitkára volt. 38-szor vállalt valamilyen feladatot nálunk. Hatszor plenáris előadóként, 15-ször szekcióvezetőként, 13-szor a konferencia egy-egy napjának levezető elnöke volt és a többi esetben szekció előadást tartott. Az említett középiskola igazgatójaként, a Magyar Szakképzési Társaság főtitkáraként majd elnökeként, az Országos Köznevelési Tanács alelnökeként járult hozzá konferenciáink színvonalának emeléséhez, sikeréhez. Aktív korában sok-sok konferenciánk szakmai programjának összeállításában is hathatós segítséget nyújtott, kapcsolatunk baráti volt. Jelenleg nyugalmazott elnök, iskolaigazgató.

Kulturális programjaink szereplői, sikerének garanciái. Köszönet érte!

Fazekas László

1999-ben a CITY Rádió és a Rádió1 műsorvezetője, szerkesztője volt. Jelenleg a már több, mint 15 éve futó Best FM, korábbi nevén FM 95 bemondója. Nem véletlen, és nagyban hozzájárul az ő egyénisége, stílusa ahhoz, hogy a Best FM elmondhatja magáról, hogy „A reggeli műsorunkat nagyon szívesen hallgatják.” Több alkalommal volt a díszvacsoráink műsorvezetője, a konferencia alatti kulturális műsorok felkonferálója. Debrecen városának ikonikus médiaszemélyisége, évek óta a világhírű debreceni virágkarnevál műsorközlője is.

Sütő Band Zenekar

1999-ben már működött ez a zenekar, mely képzett, óriási tapasztalattal rendelkező zenészekből áll. Tagjai: Sütő Sándor zenekarvezető, Gombos Géza és Dudás János. Sütő Sándor pedagógus, Dudás János matematikus, Gombos Géza pedig igazi világjáró, most sincs itt. Helyette Kocsis Bélát hallhatjuk, láthatjuk majd. Nagyon széles repertoárral, profi hangtechnikával, minden igényt kielégítő fénytechnikával dolgoznak. Több alkalommal, mindig a résztvevők általános elégedettségével kísérve szolgáltatták a zenét a díszvacsorát követő táncos mulatsághoz.

Valcer Táncstúdió

1999-ben őszén már létezett. Alapítása óta a táncművészet területének meghatározó szervezete. Náluk is a társastáncok tanfolyami oktatása során választódnak ki azok a tehetségek, akiknek életük meghatározó hobbijává válik a tánc. Tevékenységük szerteágazó: „Az Ifjúságért” Alapítvány, Alapfokú Művészeti Iskola, TáncSport Egyesület, Táncstúdió. Több alkalommal járultak hozzá kulturális programjaink sokszínűbbé tételéhez. Ha valaki szeretne tájékozódni eredményeikről, fellépéseikről (pl. a honlapjukról), készüljön kellő mennyiségű hideg élelemmel, mert ez bizony nem két perces elfoglaltság lesz. Gratulálunk!

A konferencia egyéb közreműködői: a szervezés, a programösszeállítás,
az előkészítés, a lebonyolítás segítői hosszú évek óta! Köszönjük!

Dremák Albert

Konferenciáink többségében az ő munkásságának köszönhetően rengeteg fotó készült az előadásokról, szekciófoglalkozásokról, kulturális rendezvényekről és egyáltalán a konferenciák mindennapjairól. Neki köszönhető, hogy nemcsak a szövegemlékek, hanem képi emlékek is segítenek felidézni az elmúlt 25 év eseményeit. A kiadványokban az előadók fényképei és a fotómellékletek is – 1–2 év kivételével – mind-mind az ő gépéből származnak.

Komiszár János

1999-ben a Brassai Sámuel Műszaki Középiskola tanára volt, már akkor is jó barátságot ápolt a két rendezővel (Mari és Csaba), akik szintén ebben az iskolában tanítottak. Első megrendezése óta zsűritagja és berendezője konferenciáink 2005 óta állandó kísérőprogramjának, az Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlatnak. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének és az Országos Pasztellfestők Egyesületének, a Hortobágyi Nemzetközi Művésztelepnek és a Cívis Nemzetközi Művésztelepnek. A debreceni Brassai Galéria vezetőjeként 1989-től 2009-ig segítette a diákok esztétikai nevelését. 2003 óta a Hajdú-Bihar megyei középiskolások diáktárlatának zsűrielnöki feladatait látja el. A Hajdú-Bihar Megyei Pedagógiai Intézet által rendezett megyei rajzverseny zsűritagja, illetve zsűrielnöke is volt 2007-től, több alkalommal. A Brassai művészeti díj kuratóriumának elnöke. Csaknem tíz éven keresztül a Szól a Rádió és a Friss Rádió képzőművészeti műsorvezetőjeként tevékenykedett. Tombolasorsolásaink főnyereményeként mindig egy-két általa készített festményt ajánlott fel.

Kulcsár Béla

A kezdetektől segíti a konferenciák kulturális kísérőprogramjainak megszervezését. A lehető legszínvonalasabb műsorok, műsorszámok kiválasztásával emeli a konferencia első estéjének és a második esti díszvacsorának kulturális színvonalát, szórakoztató voltát. Tevékeny részt vállalt az előző 17 konferenciát kísérő Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlat rendezésében is a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatóhelyetteseként, valamint a Nova Humana Egyesület elnökeként. Jelenleg – formálisan – nyugdíjas, de továbbra is számíthatunk – és számítunk is – munkájára, segítségére, barátságára.

Litográfia Nyomda

Szlogenjük: „... nyomdai kérdésben ne legyen gondja!” Több mint 30 éves szakmai tapasztalattal, modern technológiai felszereltséggel és széleskörű termékkínálattal áll ügyfelei rendelkezésére. A kezdetektől ők állítják elő kiadványainkat, programfüzeteinket, meghívóinkat, és minden mást … Összehangolt munkatempó, megfele­lő géppark – és perifériái – nem utolsósorban egy jól képzett, fiatal szakembergárda garantálja naprakészségüket: ,,Legyen Ön is igényes partnerünk!”

Molnár Attila

1999 óta a Suliszerviz technikai munkatársa. A konferenciák lebonyolításához szükséges eszközeinek célba juttatásában és elrendezésében kiemelkedő szerepet vállalt és vállal jelenleg is. Rendszeresen közreműködik a diáktárlatok előkészítésében, megrendezésében is. A konferenciáinkhoz szükséges eszközök beszerzése és előkészítése is az ő munkájának eredménye.

Szabó Nándor

A Suliszerviz megbízható rendszergazdája. Kezdetektől fogva karbantartja a honlapunkat, levelezőrendszerünket, továbbá a konferenciák online jelentkezési felületét is. Kapcsolatunk korábbi közös munkahelyünkön, a Brassai Sámuel Műszaki Technikum jogelődjében kezdődött, és tart ma is – már amennyire egy informatikus, egy rendszergazda ideje ehhez elegendő – folyamatosan. Cége, a LinuxWeb Informatikai Kft. néhány szolgáltatása: professzionális webhoszting, online domain regisztráció, önálló webtárhelyek, megbízható levelező szolgáltatás, SSL tanúsítvány, virtuális szerver szolgáltatás …

Pedagógus egyesületek, szervezetek, melyek a kezdetektől együttműködő
partnereink. Köszönjük nekik!

Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete

Az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete a tagjai által önkéntesen létrehozott, önkormányzattal rendelkező, közhasznú szervezetként működő jogi személy. A kezdetekben egyik szervezője és támogatója volt konferenciáinknak, szekciófoglalkozásokat szerveztek, tartottak. Fő tevékenységeik közé tartozik a pedagógus-továbbképzések megszervezése, tehetségpontok kialakítása. Inspiráció néven olyan számítástechnikával, informatikai oktatáskultúrával foglalkozó újságot indított útjára 1993 februárjában, amely elsősorban a legfontosabb közönséget, az iskolákat célozta meg, és amely 2006. szeptember 1-től elektronikus formában jelenik meg. Egészen biztos vagyok abban, hogy az oktatás világában senki számára sem ismeretlenek.

Köznevelési Szakértők Országos Egyesülete

1995-ben alakult szervezet. Az Egyesület az országos szakértői és vizsgáztatói névjegyzékbe felvett pedagógusok és más felsőfokú iskolai végzettségűek politikamentes szakmai és érdekképviseleti egyesüléseként jött létre. Létrehozását az a cél vezérelte, hogy a szakértői felkéréshez „felkészült intézmény” adatbankjából lehessen ajánlást tenni a legalkalmasabb, referenciával rendelkező, a szakmai feltételekkel és az összeférhetetlenség követelményeinek eleget tevő szakember megtalálása érdekében. Az Egyesület betöltötte, majd fenntartotta a szakértők működésére hivatott „háttér-intézmény” szerepet. Talán a közoktatási szakértő az, akinek szerepe az elmúlt időszakban a legnagyobb változáson ment át – erről egy egész konferenciát betöltően tudnánk eszmecserét folytatni! Konferenciasorozatunkat az egyesülettel közösen indítottuk, első néhány konferenciánk megrendezésében nagy segítségünkre volt.

Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége

A MATEHETSZ civil egyesület, mely egyúttal a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács jogi képviseletét is ellátja. Tevékenységét európai uniós forrásokból és a magyar költségvetésben elkülönített Nemzeti Tehetség Alap pályázati rendszerén keresztül finanszírozza. Azok a magyarországi és határon túli magyar tehetséggondozó kezdeményezések hívták életre, amelyek évek, évtizedek óta magas színvonalon foglalkoznak a tehetséges fiatalok segítésével. A szervezet célja elsősorban a magyar tehetséggondozás rendszerének fejlesztése hazai és külföldi példák felhasználásával, valamint a tehetséggondozó szervezetek munkájának koordinálása. A MATEHETSZ Tehetséghálózatának csomópontjai a tehetségpontok. Folytathatnánk hosszan tevékenységük bemutatását, melyet most idő hiányában nem tehetünk meg. 2013 óta valamennyi konferenciánk közreműködője, együttműködő partnere volt.

Határon túli pedagógusszövetségek, amelyek sokat tesznek a magyar nyelvű
oktatás megőrzéséért, és sokszor vettek részt konferenciáinkon. Köszönjük!

Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége

Eredetileg 21 ausztriai magyar egyesület csúcsszervezeteként alakult 1980-ban. Jelenleg 15 tagegyesülete van. Feladata egyrészt az ausztriai magyar népcsoport érdekeinek képviselete bel- és külföldön, másrészt a közte és a tagegyesületei közötti egyetértés, együttműködés biztosítása. Ezen túlmenően ellátja mindazon feladatköröket, melyek nélkülözhetetlenek a magyar népcsoport önazonossága erősítéséhez. Például magyar nyelvoktatás, felnőtt-továbbképzés, sajtó- és kiadói tevékenység, színelőadások és népzenei bemutatók, történelmi és kulturális kiállítások, hangversenyek, szavalóversenyek, tanulmányi napok és tanácskozások.

Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete

Az AMAPED 2004-ben alakult, jelenleg körülbelül 340 gyermek és fiatal látogatja az egyesület különböző anyanyelvi és származás nyelvi tanfolyamait. A tanulók Bécs különböző kerületeiből, Bécs környékéről, néhányan pedig Alsó-Ausztriából és Burgenlandból járnak a foglalkozásokra. Az egyesületben jelenleg összesen 23 pedagógus közreműködésével dolgozik, nyolc helyszínen 13 iskolai csoportot, 10 óvodai csoportot és négy bébicsoportot működtet.

Észak-Bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete

1995-ben alakult az egyesület. Tevékenységük fő célja összefogni a magyarul tanító pedagógusokat, megfelelő szakmai továbbképzést biztosítani számukra, valamint táborok, szaktáborok, szakkirándulások, versenyek szervezése tanárok és tanulók számára, nem csak az Észak-bácskai térségben, hanem Vajdaság minden magyar iskoláját bekapcsolva a megmozdulásokba. Közel 1000 pedagógust tartanak nyilván. Fontosnak tartják Vajdaság szintjén kialakítani és fenntartani a magyar nyelven oktató pedagógusok közösségét, óvodapedagógusok, általános- és középiskolai tanárok körében. Kapcsolatot tartanak a magyar és a magyar nyelven is oktató közoktatási intézményekkel, ápolni és fejleszteni a korszerű oktatás elméleti és gyakorlati módszereit.

Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma

A Fórum 2001-ben alakult a horvátországi magyar tannyelven oktató pedagógusok kezdeményezésére. Alapvető célkitűzései, hogy képviselje tagságát a horvátországi magyar kisebbség oktatásában és nevelésében felmerülő problémák megoldásában. Támogatja és segíti a magyar anyanyelven történő oktatás és nevelés bővítését az óvodától a magas szintű oktatási intézményekig. Alaptevékenységei közé tartoznak: táborok, vetélkedők, szemlék, továbbképzések szervezése, valamint a magyar tannyelvű oktatási intézmények széleskörű támogatása.

Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség

A kárpátaljai magyar pedagógusok érdekvédelmi szervezete. A Szövetség vállalt feladatai közé tartozik a vidék magyar tannyelvű iskoláinak minőségi fejlesztése, pedagógusainak széles körű, igényes és magas szintű képzése, illetve a magyar nyelvű pedagógusok és az oktatás érdekeinek képviselete. Megalakulásuk óta szervezik, ösztönzik és támogatják a kárpátaljai magyar pedagógusok azon kezdeményezéseit, amelyek elősegítik a szülőföldjükön élő magyar diákok esélyegyenlőségének megteremtését, azonosságtudatuk kialakulását, elmélyítését, a magyar nyelv, a tudomány és a kultúra ápolását. A 2022. február 24-én kitört háború rengeteg szenvedést hozott Ukrajnának. A KMPSZ lehetőségeihez képest mindent megtett és megtesz annak érdekében, hogy enyhítse a gyermekek számára a háború okozta nehézségeket. Békét kívánunk Ukrajnának!

Muravidéki Pedagógusok Egyesülete

2007-ben alakult szervezet, amely a szlovéniai magyar iskolákat, a magyar pedagógusokat tömöríti egy szervezetbe. Tevékenységével a magyar nyelv mint anyanyelv tanulását kívánja ösztönözni a Muravidék nemzetiségileg vegyesen lakott területén. Az elmúlt néhány évben több alkalommal vettek részt konferenciáinkon.

Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége

1991-ben alakult. Tevékenységét tekintve a magyar nyelven történő tanítást, minőségi oktatást és nevelést hivatott szolgálni a romániai közoktatás minden szintjén. Elkötelezett szándékuk a romániai tanügyi rendszer demokratizálási folyamatában való aktív részvétel, valamint a magyar tannyelvű oktatásban érintettek érdekeinek, álláspontjainak képviselete. Megyei szervezetekkel és négy területi oktatás-módszertani központtal – a csíkszeredai Székelyföldi, a szovátai Teleki, a kolozsvári Gál Kelemen és a nagyváradi Partiumi – fogják össze a romániai magyar tannyelvű oktatási intézményhálózatot, amely a romániai magyar tannyelvű oktatás minőségi fejlesztését, pedagógusaik széles körű, igényes és korszerű továbbképzését hivatott megvalósítani. Konferenciáink rendszeres résztvevői.

Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége

A szövetség 1990-ben alakult, a szlovákiai magyar pedagógusok és tanügyi dolgozók jogilag önálló, független, nyitott, demokratikus elveken épülő szakmai és szakmai érdekképviseleti szervezete. Céljai közé tartozik a magyar nemzeti kultúra megismerésének elősegítése, a nemzeti identitás erősítése, tevékeny részt vállalni a szlovák oktatásügy fejlesztésében, érdekképviseletet gyakorolni a szlovákiai magyar közösség speciális oktatásügyi kérdéseiben, a magyar nyelvű nevelés és oktatás meglévő jogi és intézményi kereteinek megerősítése és védelme.

Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete

Az egyesület 1993-ban alakult meg, akkor az egyesület elsődleges célja az anyanyelvápolás volt. Az egyesületnek közel 600 pedagógus a tagja Vajdaság egész területéről. Céljuk ma is az anyanyelvápolás, a magyarnak megmaradás. Az egyesület fő tevékenységi köre az Apá-czai Nyári Akadémia, a különféle pedagógus továbbképzések, a tehetséggondozás és az anyanyelvápolás a szórványban, mert enélkül a magyar iskolák fennmaradása is kérdésessé válik.

Óriási köszönet munkatársainknak, akik nélkül nem lehetne konferenciát
szervezni! Fantasztikus csapat, lelkiismeretes, ügyes emberek, akik a rendező-szervező Suliszerviz közösségébe tartoznak! Köszönet és hála Nekik!

Suliszerviz Oktatási és Szakértői Iroda Kft.

Alapítás: 1995. január 22. (Terminfo Bt. néven). – Névváltozás időpontja: 1999. március 1. Suliszerviz Bt. – Társasági forma változása: 2003. június 26. Suliszerviz Kft. Főbb tevékenységek: szakértői feladatok végzése, felnőttképzés, pedagógus-továbbképzés, ECDL vizsgáztatás, Sportegyesület és a Mikepércsi Lovaspark működtetése. A trófeát átveszi Pikó Gabriella a Suliszerviz Kft. projekt koordinátora. Közel 15 éve szervezetünk aktív tagja, munkatársaival együtt a háttérben végzik az adminisztratív feladatokat. Jelentkezések, regisztrációk, táblázatok szerkesztése, a módosítások módosításának átvezetése stb. Mindennapi munkájukkal járulnak hozzá a konferenciák sikerességéhez. Köszönjük még Jánossy Beátának, Lente Évának, Győrffy Tündének, Kelemen Mónikának és Oláh Krisztinek! Nem azért vagyunk nagy csapat, mert sokan vagyunk, hanem azért, mert nagyszerűek a munkatársak!

Suliszerviz Pedagógiai Intézet

2003. július 1-én alapította meg a Suliszerviz Kft. Az intézmény jól felkészült szaktanácsadók, szakértők, trénerek hozzáértésével segíti a hazai köznevelés, szakképzés modernizációs folyamatait, illetve támogatja a köznevelési és szakképző intézmények nevelő-oktató munkája eredményesebbé tételét az ország legkülönbözőbb óvodáiban, iskoláiban. 2011. március 31-étől Akkreditált Kiváló Tehetségpontként működik. A trófeát átveszi Lente Éva, a Suliszerviz Pedagógiai Intézet és a Kft. ügyvitelvezetője. Ha most megszólalna, akkor a hangjáról biztos nagyon sokan felismernék, mivel a konferencia szervezésének utolsó napjaiban sokszor kérhették segítségét. A kétéves Suliszervizes múltja ellenére a legprofibb módon szervezi és kezeli a konferencia háttér-adminisztrációs munkáját, illetve a résztvevők rendelkezésére áll a regisztrációs pultnál is kéréseik megoldása érdekében. Intézetünk fenntartójának, a KONELI Alapítványnak is köszönjük az együttműködést!

Végül, de nem utolsó, hanem elsősorban a családjaink, akik 25 éve támogatják, tevékenyen is segítik konferenciaszervező, -lebonyolító munkánkat!
Fantasztikus toleranciával, megértéssel, együttérzéssel viselik el azt, hogy a kelleténél több időt töltünk nélkülük, és amiben csak tudnak, segítséget nyújtanak számunkra! Biztos vagyok abban is, hogy emellett – hacsak részt tudnak venni a konferenciákon, és immár unokáinkkal együtt – jól is érzik magukat! Köszönet és nagy-nagy elismerés Nekik! Nélkülük nem menne!

Kónya István

1999-ben matematika-informatika szakos középiskolai tanár volt, és így van ez ma is. Munkatársa a Suliszerviz Pedagógiai Intézetnek, pedagógiai értékelési szakértőként több alkalommal készített és értékelt kérdőíveket, tevékenyen vesz részt folyamatosan az ECDL vizsgaközpont munkájában. A 2016-os konferenciára megjelent „Jerikói rózsa” c. gyűjtemény társszerzője. Ő olvassa el valamennyi kiadványt a nyomdába kerülés előtt (Szalay Sanyi után) utolsóként, így valamennyi benne maradt betűhiba, elírás az ő kontójára írható!

Dr. Kónya Judit

1999-ben a Tóth Árpád Gimnázium tanulója volt, majd a Debreceni Egyetemen szerzett orvosi diplomát. A kezdeti években tevékeny részt vállalt konferenciáink lebonyolításában hostessként, majd egyetemista korában az egyik kiadványkötetnek szerkesztője volt. Külföldre költözött családjával, így ma már a távolból (kutató családorvos, egyetemi oktató az angliai Cornwallban, az exeteri egyetemen) szurkol nagyon konferenciáink sikeréért.

Dr. Kónya Bálint

1999-ben a debreceni Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium tanulója volt, majd a Debreceni Egyetemen szerzett vegyészmérnöki diplomát és PhD fokozatot. Az első néhány konferenciánkon ő volt az a technikus, aki barátjával, Gál Balázzsal segítette az előadókat a diasorok vetítésében (előbb írásvetítő fóliák segítségével, majd prezentációkkal). Egyetemistaként ő is szerkesztője volt egy konferencia-kiadványnak. Valamennyi konferencia előtt ő végzi a technikai eszközök, kellékek helyszínre szállítását. Jelenlegi munkája (a Mertcontrol HL-LAB Agrár- és Környezetvédelmi Laboratórium – Mérnöki Iroda ügyvezető-helyettese, a laboratórium-igazgatója) mellett segíti a Suliszerviz minőségirányítását.

Molnárné Mocsár Edit

1999-ben általános iskolai tanár volt, jelenleg nyugdíjas munkatársa a Suliszerviz Pedagógiai Intézetnek. Mérési-értékelési szakértőként több alkalommal látott el pedagógiai értékelési feladatokat, jelenleg a Mikepércsi Lovasparkban segíti a táborok, a versenyek lebonyolítását, lát el többféle teendőt. Garantáltan ő készíti a legfinomabb kenyérlángost.

Kalkan Krisztina

1999-ben középiskolai tanuló volt a debreceni Vegyipariban, jelenleg a Mikepércsi Lovaspark vezetője, oktatója. A kezdeti konferenciákon hostess feladatokat látott el. Ma irányítja a Lovasszövetségnél akkreditált sportegyesületünk munkáját, a lovas szolgáltató tevékenységeket: pónilovaglás, lovasoktatás, tereplovaglás, táboroztatás, szabadidős programok, bértartás. Gondozza a rendelkezésre álló eszközöket, felszereléseket, állományt: boxos istállók, homok talajú korláttal határolt lovaglópálya, díjugrató pálya, military pálya, körfedeles, és nem utolsósorban vizsgáztatott iskolalovak. Irányításával „Lovashagyományok határok nélkül Szatmárban” c. projekt keretén belül akkreditált képzési szolgáltatásokat teljesítettünk.

Boros-Molnár Anikó

Nővéréhez hasonlóan 1999-ben középiskolai tanuló volt, ő a Kossuth Gimnáziumban. Ezután felsőfokú mezőgazdasági mérnök BSC végzettséget szerzett. A kezdeti konferenciákon hostess feladatokat látott el. Jelenleg lovasoktató, továbbá oktatóként vesz részt saját munkavállalóink munkahelyi duális képzésében. Egyik fő szervezője és lebonyolítója a lovastáboroknak, lovasversenyeknek, pl.: „Lóra, magyar, lóra! most ütött az óra…” – Lovas tehetséggondozó szakkör és tábor; „Háromnapos közös szülő-diák-pedagógus gazdagító programok megvalósítása lazító elemekkel” című program; a Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósított „Íjászkodó lovas tehetségek” című projekt.