Hortobágyi Ágoston

A digitális szülőtől a digitális államig tartó
folyamat felépítése

kiadvany2023_2-image544.jpg

Mi a kAPPcsolat program[1]?

Egymásra épülő, oktatási és képzési tematika!

Feladata: megvalósítani a biztonságos, digitális család és társadalom, valamint a digitálisan felkészült vállalatok és állam működését!

Négy kAPPcsolati szintből áll:

  • kapcsolat szülő és gyermek között – C2C – Digitális Szülő Kurzus
  • kapcsolat munkaadó és munkavállaló között – B2C – Digitális Munkavállaló Minősítés
  • kapcsolat cég és cég között – B2B – Digitális Stratégia Tervezés Kurzus
  • kapcsolat állam és társadalom között – G2C és G2B – Digitális Referens Képzés

Rövid lényege, hogy első körben meg kell fogalmazni és meg kell érteni, hogy egyáltalán mit jelent a digitalizáció és miért félünk tőle.

A digitalizáció, mint fogalom, megértése után tisztázni kell, hogy az emberiség számára miért fontos és honnan fakad az igénye.

Továbbá azt is pontosan tisztázni kell, hogy az elmúlt 30 évből milyen folyamat maradt ki, melynek rendezése nélkül képtelen szintet lépni a digitális átállás.

Mai digitális világunk, melyben élünk, nem tekinthet vissza nagy múltra.

Mindösszesen 15 év (2007 – Steve Jobs – az első, valóban okos telefon megjelenése) gyakorlati felhasználás és tapasztalat áll mögötte, melynek alapjait és szabályait, sajnos soha, senki nem fektette le. Tudásunk a felhasználás gyakorlatán alapul, ebből fakadóan viszont ahány ház, annyi szokás alakult ki. Az eredeti cél az volt, hogy az intuíciók vezéreljék a felhasználást, ennek mára viszont hátrányát is érezzük, hisz az alapok, a szabályzás és az oktatás szintén elmaradtak.

Kimaradtak alapvető, írott és íratlan szabályok megalkotása, ha közelebbről megnézzük, még csak azt sem tudjuk, hogy ki kicsoda a digitális térben.

Kimaradt a digitális személyazonosság fogalma, meghatározása és egységes megvalósítása.

Nem tudjuk, mit mondjunk, mire tanítsuk gyermekeinket, kollegáinkat, ügyfeleinket akkor, mikor kapcsolatba akarnak lépni velünk, vagy éppen másokkal a digitális térben, melyben napjainkra ugyanolyan gyakran megfordulunk, mint a fizikai térben.

Ennek szabályzása, oktatása és képzése mára megoldásért kiált.

Erre született meg a kAPPcsolat Program, melynek első két szintje, melyek egymásra épülnek, az alábbi képzések:

  • Digitális Szülő Kurzus
  • Vajon milyen minták, rutinok, tapasztalatok alapján engedjük be gyermekeinket a digitális térbe?
  • Mi, mint szülők tudjuk-e, hogy milyen veszélyekkel fognak találkozni gyermekeink, vagy éppen milyen személyiségváltozáson mennek, mehetnek keresztül anélkül, hogy ebből bármit is észre vehetnénk időben?
  • Egyáltalán, mint szülők, kaptunk bármilyen mintát őseinktől, hogy mire neveljük gyermekeinket az okos eszközök használata során?

A Digitális Szülő Kurzus ezen kérdésekre ad konkrét válaszokat és gyakorlati megoldásokat, szülők számára.

  • Digitális Munkavállaló Minősítés (a Digitális Szülő Kurzusra épül)
  • Megfelelő embert a megfelelő helyre!
  • Biztosan a legjobb és leginkább rátermett emberekre bízzuk a digitalizáció terjesztését, elfogadtatását vagy éppen oktatását a cégen belül?
  • Honnan tudhatjuk kollegáinkról, hogy milyen digitális készségekkel rendelkeznek, vagy egyáltalán nyitottak-e a digitalizáció iránt?

A Digitális Szülő Kurzus egyedi részét képezi egy speciális, kiválasztott kollegákra koncentráló felmérés, mely pontos képet biztosít a cég vezetősége részére, hogy kollegáik milyen digitális tudással és képességekkel rendelkeznek. Az is pontosan megállapítható, hogy számíthatunk-e kollegáinkra a cégen belüli digitális eszközök és megoldások sikeres bevezetésében, felhasználásában, vagy éppen a belső terjesztés elősegítésében.

A Digitális Szülő Kurzus, valamint a Digitális Munkavállaló Minősítés támogatásával kinyitjuk a digitalizáció gyakorlati kapuit, a végén pedig pontos képet kapunk a vállalaton belül dolgozók digitális képességeiről. (Akár a későbbi Digitális Referens személye is kiválasztható cégen belül, a képzés és felmérés alapján.)

Az alábbi kérdésekre pontos választ – ez alapján biztos képet – kaphatunk a kiemelt kollegák digitális képességeiről, a Digitális Szülők Kurzus során:

  • Nyitott vagy elzárkózó a digitális eszközökkel szemben?
  • 1–5 skálán mennyire felkészült a kolléga digitális eszközök használatára?
  • Képes-e továbbadni digitális tudását?
  • Mi motiválja igazán a digitalizációban?
  • Mennyire könnyen tanul egy új felhasználást?
  • Megfelelő helyen van-e a digitális cég hierarchiában?
  • Képes lesz-e ellátni a rá bízott folyamatokat digitális eszközökkel?
  • Csapat- vagy inkább egyéni játékos a digitális térben?

Digitális Stratégia Tervezés Kurzus

Avagy, hol és miért akadt el a vállalatok digitalizációja és mi a megoldás?

Elméleti és konkrét gyakorlati lépések felső vezetőknek, akik komolyan gondolják, hogy átvezetik vállalatukat a digitális megoldások nyújtotta kényelmi világba!

A Digitális Stratégia Tervezés Kurzus során megtanítjuk a vezetőket a már digitálisan felkészített munkavállalók integrálására, a valódi papírmentes folyamatokba. A vállalatok számára személyre szabjuk a képzést, hogy az egyes gazdasági szegmensek speciális folyamataira és eltérő kihívásaira kaphassanak a vezetők értékes tudást és tapasztalatot.

Digitális Referens Képzés

A cél egy önálló szakma megalkotása, ami összefogja az összes szakterület igényét, átlátja a cég működését, és a vállalat érdekeit szem előtt tartva segíti a tulajdonost a megfelelő döntésekben és a digitális átállás levezénylésében! Képes felmérni a vállalat digitális adatvagyonát, valamint a cég érdekében mérhetővé és elemezhetővé tenni a megfelelő döntések előkészítéséhez. Nem utolsó sorban pedig képes a megfelelő tudás felvételére és átadására.

A képzés során az alábbi tudások átadását biztosítjuk: LegalTech, BIGDATA, IA, Folyamat-technológia és piaci ismeretek, adatvagyon gazdálkodás.

A három, egymásra épülő képzés, valamint a Digitális Munkavállaló Minősítés, lehetőséget biztosít egy vállalat számára, melyben emberek dolgoznak, hogy áttörjék a digitalizáció eddig felépített gátjait, hisz nem csak új megoldásokat, de szigetszerű működést is hozott életünkbe a digitális átállás!

Az áttörés alapja pedig az egységes tudás. Ez működik többszáz éve a fizikai térben és ez maradt ki az elmúlt 30 évből.

Újra mindenkit vissza kell ültetni a padba és ugyanolyan tudást a kezükbe adni, melyet megszereztek az első elemi osztályban, csak most a digitális írástudás képességét kell megszerezzék. Ezt a képzést viszont nem kezdhetjük máshol, mint a magánéletben, egy magánérdek mentén.

Ezt biztosítja a Digitális Szülő Kurzus. A szülő, aki egyben tanul és egyben oktatja gyermekét.

Egy digitálisan felkészült szülő, aki egyben munkavállaló is, már nyitott lesz a cégének digitális folyamataira, az újdonságok bevezetésére, hisz már nem idegen számára a digitális tér, hisz nemcsak ő, de már gyermekei is biztonságosan, rutinnal lépnek be ebbe a világba.

A digitálisan felkészült munkavállalókat pedig már könnyen integrálhatjuk a Digitális Stratégia Tervezés Kurzus, valamint a Digitális Munkavállaló Minősítés segítségével, amely egyértelműen a felső vezetőknek ad konkrét megoldásokat a kezükbe!

A legvégén pedig szüksége lesz minden egyes vállalatnak egy megfelelően felkészített és a legmodernebb tudással rendelkező munkavállalóra, egy Digitális Referensre, aki egy kézbe veszi a cég teljes digitális átállásával kapcsolatos feladatokat és döntéseket.

Ha pedig mi már eljutunk a digitális vállalat szintjére, ebben már segíthetjük partnereinket is, hogy minél előbb a teljes gazdaságunk legyen képes együttműködni a digitális térben, hisz hatékonyabb és gyorsabb folyamatokra képes ez a világ.

 

[1] A kAPPcsolat program a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál önkéntes műnyilvántartásba vételi eljárás alatt áll. Nyilvántartási szám: 010817.